Avui a Granollers, pit i collons!

El BM Granollers va guanyar el 1976 la Recopa d'Europa d'handbol a un Palau Municipal d'Esports, conegut popularment com el 'Parquet', ple fins a la bandera. Era la primera vegada que un equip estatal d'handbol assolia el triomf total en una competició europea.
El partit es va disputar el dissabte, 10 d'abril de 1976, entre el club granollerí i el Gruen Weis Dankersen de la República Federal d'Alemanya. Aquella nit, TVE, la única cadena que podien veure els propietaris d'un televisor a l'estat espanyol, va contraprogramar i va canviar la graella prevista per tal de posar el partit de la final, en una decisió presa a darrera hora. Davant d'aquesta arriscada jugada, al cap de poca estona la centraleta de TVE va començar a acumulavar un munt de trucades d'espectadors indignats amb la decisió. Però aquest fet no va evitar la retransmissió, i el partit va transcórrer amb una emoció cinematogràfica. Els 60 minuts de tensió es van resoldre en un darrer minut d'infart que donava pas cap a una esgotadora pròrroga de 10 minuts, i que culminaria amb la victòria del BM Granollers sobre el Gruen Weis per 26 gols a 24. Va ser just despres de la fi d'aquest emocionant partit, mentre la ciutat de Granollers esclatava d'eufòria, quan a Madrid, la centraleta de TVE es va tornar a col.lapsar. Per sorpresa de tots, aquesta vegada els espectadors d'arreu de l'estat que van trucar va ser per agraïr la bona estona que havien passat amb l'emissio del partit.

Avui, dijous 27 de maig, el BM Granollers torna a jugar la final de la Recopa d'Europa. 34 anys després de la gran proesa del 1976, el rival és el VFL Gummersbach, altra vegada d'origen alemany. A l'anada, jugada a la ciutat de Gummersbach el passat dissabte 22 de maig, el BM Granollers va jugar un mal partit, que acompanyat d'una força extraodinària de l'equip alemany va suposar un resultat final de 34 gols a 25 a favor de l'equip local. Una diferència de 9 gols que el BM Granollers haurà de superar si avui a la nit vol aixecar el títol de campió de la Recopa d'Europa per segona vegada a la seva història.

Sense cap mena de dubte, aquesta diferència de gols és una barrera que fa realment complicada la revàlida del títol. Però tot i així, l'afició granollerina omplirà de ben segur, una vegada més, el nou Palau Olímpic per fer costat al seu equip. Passi el que passi. Perquè la major victòria del BM Granollers és el de tenir una afició entregada des de fa dècades al seu equip. Un club que a dia d'avui ja és l'ens que millor vertebra la realitat d'una comarca anomenada Vallès Oriental. Perquè l'handbol, un esport a mig camí del futbol i el bàsquet, va entrar amb timidesa a la capital vallesana ara fa uns 60 anys i a còpia d'anys es va escampar amb força arreu de la comarca... a Cardedeu, Palautordera, La Roca o La Garriga entre d'altres, i convertint la ciutat de Granollers com el bressol de referència de l'handbol, tant a nivell català com estatal i europeu.

Vull dir de manera contundent que em sento molt orgullós de poder formar part de l'afició del BM Granollers. I m'agrada que quan viatjo i comento que sóc de Granollers, molta gent reconeix la meva ciutat gràcies a aquest club que fa d'embaixador de casa meva.

Granollers és handbol, i passi el que passi aquesta nit, els granollerins ja ens podem sentir guanyadors. Granollers... PIT I COLLONS!


P.S.: Si no l'heu vist, us recomano que mireu aquest vídeo que resumeix la final del 1976, i us adonareu que realment va ser un partit emocionant com pocs. Una final guanyada a pols...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT