Avui tanca les portes l'emblemàtica sala 'As de Copes' de Granollers

L'emblemàtica sala 'As de Copes', que va obrir les seves portes a la tardor del 1993 en l'espai que anteriorment havien ocupat les breus 'Neutro', 'Versus' o 'H-H', obrirà avui diumenge les seves portes de 12:00 a 2:30 de la nit en una sessió especial i inèdita, que posarà fi a un intens cap de setmana que ha servit per acomiadar-se del seu públic, que durant anys ha omplert aquest espai de música alternativa cap de setmana rere cap de setmana.
Els motius del tancament de l'As no són en absolut per motius econòmics, ja que la sala ha omplert amb èxit cada dia que ha obert. El motiu és simplement l'especulació immobiliària, ja que els propietaris del cèntric immoble, la família que controla la Fonda Europa, va arribar a un acord ja fa temps amb La Mútua del Carme per tal de tirar a terra l'edifici (planta baixa + primera planta altell) i edificar-hi un gran edifici d'oficines que allotjarà serveis mèdics.

L'acord, del que fa un munt de temps que se'n parla, semblava que no arribaria mai al final. De fet, el cap d'any del 2005-2006 ja es va vendre com 'el darrer' de l'As de Copes, i finalment encara vam poder gaudir del 2006-2007. I tot i així, se sap amb certesa que la burocràcia encara no està finalitzada, i que per tant, la sala romandrà tal i com està ara durant una bona colla de mesos fins que tots els papers estiguin llestos i permetin iniciar-ne l'enderroc. La sala restarà inoperativa durant uns mesos, en benefici de ningú doncs.

Així doncs, amb el tancament de l'As de Copes, Granollers diu adéu al poc oci nocturn de proximitat que li quedava. La batalla ja ve de lluny, ja que la poderosa unió de botiguers de Granollers, el Gran Centre Granollers, controlada per les 'grans' famílies de la ciutat i amb ramificacions dins de l'ajuntament, ha anat forçant el tancament de tots els locals d'oci del centre de la ciutat amb l'objectiu d'enviar-los al polígon 'nord enllà', on no molestessin ni mica als potencials compradors del gran centre comercial en que s'ha convertit el centre de Granollers en la darrera dècada. A més, el públic jove és un públic que no gasta... o almenys no gasta en els comerços elitistes de la ciutat. I el cas de Granollers no és precisament un cas aïllat al Principat... en són exemples ciutats com Mataró o Girona (i el seu 'carrer dels torrats'), només per citar-ne un parell d'exemples. Així, mentres aquestes ciutats dupliquen la població durant les tardes i vespres dels caps de setmana amb gent que hi conflueix per fer-hi les compres, es transformen en ciutats fantasmes quan passen de les 12 de la nit.

L'As de Copes, com a negoci que és, ha buscat una nova ubicació que re-obrirà d'aquí uns mesos (desconeixem si amb el mateix nom). Sembla que finalment s'anirà a parar a el polígon industrial Jordi Camp, molt a prop de la fàbrica Bimbo. I és que els polígons industrials són precisament per això, per a les indústries. L'oci juvenil, com tot allò que sempre envolta el món juvenil, no disposarà mai d'un espai propi i digne. Serà bo recordar-ho precisament ara que s'acosten les eleccions muncipals...


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT