Jocs polítics durant la campanya

Una de les curioses novetats d'aquesta campanya és l'entrada dels jocs online com a canal per a difondre missatges. Dins de la campanya 'Plantem cara', les JERC han muntat aquesta versió del Pacman, on els fantasmes que persegueixen al jugador són ara n'Artur Mas i en José Montilla, que poden ser devorats després d'ingerir un logotip d'ERC, que dóna l'energia suficient per 'plantar cara'.
L'actual campanya electoral que ens ha de portar a les eleccions del proper 1 de novembre, ha fet servir més que mai les noves tecnologies per tal d'expandir el missatge dels partits per tots els canals disponibles.

Hem vist webs renovats i millorats especialment pels comicis, webs de candidats, campanyes de bàners, blocs polítics fomentats pels mateixos partits, contrablocs que pretenen treure tota la brutícia de partits i candidats rivals, i fins i tot la súperproducció 'ConfidencialCAT' que és una de les principals estrelles del cercador de vídeos YouTube, a més d'un munt de vídeos de menor repercussió, tot i que d'igual o major interès.

Una de les curioses novetats d'aquesta campanya és l'entrada dels jocs online com a canal per a difondre missatges. Dins de la campanya 'Plantem cara', les JERC han muntat aquesta versió del Pacman, on els fantasmes que persegueixen al jugador són ara n'Artur Mas i en José Montilla, que poden ser devorats després d'ingerir un logotip d'ERC, que dóna l'energia suficient per 'plantar cara'. Els fantasmes, un cop menjats, poden recuperar la seva imatge en un requadre que simbolitza Espanya. S'ha d'anar amb compte de no quedar acorralat per Mas i Montilla a la vegada. Tot plegat, és fruït d'un conjunt de metàfores curioses i interessants.

La Factoria de jocs dedicada a la producció de jocs d'ordinador, iPaités que crea, produeix i gestiona tota mena d'activitats relacionades amb qualsevol tipus de jocs han creat un joc especialment dedicat a aquests comicis. Amb el nom de 'El joc de la cadira' ens trobem amb els 5 candidats principals donant voltes al voltant d'una cadira buida que porta l'emblema de la Generalitat de Catalunya. El joc però es basa en els pactes post-electorals. El jugador ha de reunir el nombre màxim de diputats segons el pacte al que aspiri després d'haver triat un partit polític per tal d'arribar a sumar majoria absoluta. És un joc totalment el.laborat, des de la usabilitat, la música i els detalls d'humor i sàtira com les animacions que surten al final de cada partida, amb un Zapatero amb la màscara de Montilla i Acebes amb una màscara de Piqué. Els creadors d'aquest joc apunten que aquest podria ser el primer d'una nissaga de jocs sobre temes polítics. Estarem atents!

Una mica més veterà, però també rellevant en aquestes dates, és el clàssic Simulador de Política dels Països Catalans. En aquest simulador, partint d'una hipotètica independència d'una part important dels PPCC (País Valencià, Catalunya i Ses Illes) construïm un nou estat: amb la seua constitució elaborada i ratificada per parlamentaris elegits mitjançant eleccions, amb una gran varietat de partits polítics, associacions, diaris independents i revistes vàries i amb el màxim de detalls possibles per fer més realista el joc. Dels esmentats en aquest article, aquest és segurament el joc que requereix més temps i dedicació, però que a la vegada, ofereix molt més la sensació d'estar en un joc molt més gran i ampli.

I aprofitant una mica l'ocasió, també parlarem d'El Joc Casteller, que simula el món casteller i reprodueix la seva activitat setmanal. Per millorar la teva colla cal assajar el màxim possible. Pots assajar cada dia i tots els dies excepte el dissabte. Els dissabtes hi ha actuació. Prepara la teva colla, tria els castells a intentar i aconsegueix la millor actuació possible. També es permet actuar el divendres. És tan genuïnament català, que segurament només es pot comparar al famòs i veterà ButiNet.

Per la resta del temps, sempre es pot entrar a JocsWeb, una pàgina amb més de 125 jocs flash totalment en català. Perque jugar o no jugar, no depèn únicament de si estem davant d'uns comicis electorals.


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT