AENA practica la divisió entre català i valencià

Des de fa una bona colla de setmanes, i en motiu de l'obertura de la nova terminal de Barajas, els usuaris dels diferents aeroports d'AENA poden contemplar un cartell d'aquesta companyia que ens diu 'S'envolem tots' o 'Tots prenem el vol'. Això no vol dir que el cartell repeteixi el missatge dues vegades en català, sinó que realment el missatge apareix en espanyol, portuguès, anglès, alemany... en català i en valencià. El problema és que és impossible saber quina és la versió valenciana i quina la versió catalana de l'eslogan.
Sembla soprenent que malgrat que el govern espanyol, encapçalat pel socialista Zapatero, acceptessin legal i formalment la unitat de la llengua catalana, encara ens puguem trobar davant d'empreses de caire estatal, és a dir, participades per l'estat (l'estat de tots -almenys a l'hora de pagar, clar-), que mantinguin aquest secessionisme lingüístic, i que no només no hi hagi dimissions, sinó que ni tan sols es demanin. El cas d'AENA és molt similar al cas de l'empresa Correos, que també està participada per l'estat, però que menysté totalment la llengua catalana a tots els nivells.

Gabriel Bibiloni (web), Llicenciat en Filologia Catalana i professor de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ho explica els fets en aquesta entrada del seu weblog (bloc):

No és només la rapinyaire carronyera disfrassada d'albatros la que fa el que pot per a destruir la llengua catalana utilitzant (entre altres arts) l'estratègia de xapar-la per la meitat com qualsevol cos d'escorxador. També la rosa vermella es delita en la macabra cerimònia. No solament no han rectificat les dobles versions a les pàgines web dels ministeris espanyols o als formularis de la declaració de la renda que va introduir la rapinyaire, sinó que armaren una confusió de cal déu a la Unió Europea i es negaren a arreglar el bugat de l'Estatut valencià (i tenien vots suficients per a fer-ho). Ara ens insulten amb aquest cartell que AENA (Ministerio de Fomento) ha col·locat als aeroports, on una presumpta llengua valenciana s'envola a base de sinònims i faltes de gramàtica. La imatge és presa a l'aeroport de Palma.


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT