Tot s'hi val...

Diuen que 'en l'amor i en la guerra, tot s'hi val', però penso que darrerament aquesta frase està perdent part de la seva raó. Sembla ser que en la guerra, no tot s'hi val.

La història ha estat sempre escrita pels guanyadors. I fins ara hem estat acostumats a poder tenir 'bons' i 'dolents' per a cada conflicte. Sempre hi ha algun dictador, algun estat amb massa armes nuclears, etc. I sempre hem tingut un exèrcit de cascos blaus o d'aliats.

Però la història ja no l'escriuen només els guanyadors. Els temps han canviat, i els mitjans i els canals també han canviat. Avui en dia, qualsevol persona pot tenir un diari de cobertura mundial, amb tant sols un ordinador i una connexió a Internet. Avui dia, qualsevol persona pot treure fotografies de qualitat o vídeos en qualsevol moment gràcies a les genials càmares digitals.

La història doncs, ja no l'escriuen només els guanyadors. La història és escrita ara per tots... com ha de ser! Tots som protagonistes dels fets que suceeixen al nostre planeta. Bons, dolents i neutres... tots en som protagonistes implicats.

Avui podem veure doncs, soldats americans torturant a presos, soldats britànics cometent aberracions sexuals contra la població civil, etc. I això també passava a les altres guerres, perque fins ara, a la guerra tot s'hi valia. I després, aquests detalls passarien per alt quan la història fos escrita pels guanyadors. Els bons, clar.

A partir d'ara, els exèrcits hauran d'anar amb més de compte i cuidar més la seva imatge. Genial. En la guerra, ja no tot s'hi valdrà...

Sempre ens quedarà l'amor! ;)

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT