Full de ruta

Darrerament sento molt sovint la paraula 'full de ruta' a tota mena de mitjans de comunicació. Com passa a vegades, algun concepte polític d'explicació abstracte acaba trobant una definició que se li encaixa bastant bé, i poc a poc, la societat política se'l fa seu. És el cas del 'full de ruta'.

Un 'full de ruta' és el que aquests dies estem veient que el govern espanyol està seguint conjuntament amb ETA, per tal d'anar acostant posicions, per tal d'arribar a l'esperada pau. En aquest cas, i com la majoria de vegades que se segueix un d'aquests 'full de ruta', els protocols habituals, el codi penal i altres es deixen una mica a banda, per tal de facilitar l'entesa. A vegades pot ser una necessitat trencar una mica les regles, per tal d'arribar a una bona fi. Així ho espero...

El que no entenc és perque hi hagi un 'full de ruta' per Euskadi, mentres que per Catalunya només hi ha un tràmit administratiu. Mentres que a Euskadi, s'asseuen les dues parts per tal d'arribar a un acord, aquí se'ns tracta com un procès burocràtic més. majoria al Parlament de Catalunya,
majoria al Congrès dels Diputats, majoria al Senat... i referèndum a la zona afectada. Fantàstic. Seguint les normes fil per randa!

Quan s'obrirà d'una vegada per totes el debat del territori a l'estat espanyol? És que ningú s'adona que el 3r, 4t i 6è partits del govern espanyol són partits que d'una o altra manera reclamen la sobirania del seu territori? És que ningú s'adona de que l'estat espanyol té un problema, quan 1/3 part del seu territori reclama un estat propi i vol usar una llengua pròpia i no oficial?

I bé... aquest debat podria començar per la mateixa TV3 (la tercera espanyola, clar), que mai ha posat aquest debat a l'abast de la població, malgrat els bonics programes de caire nacionalista que ens venen.

Volem el nostre 'full de ruta'!

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT