Independentista, Nacionalista, Sobiranista...

Sempre m'ha fet gràcia això de les denominacions que s'auto-otorguen els partits polítics. ERC sempre s'ha considerat independentista, mentres que CiU sempre s'ha mantingut entre el concepte de nacionalista i sobiranista.

Ara bé, si més o menys tots plegats podem entendre què vol dir 'independentista', ens podem trobar amb més problemes si volem explicar què vol dir 'nacionalista' i/o 'sobiranista'.

Quan es parla de nacionalisme o sobiranisme, de què estem parlant exactament? Quin és l'objectiu final d'aquests conceptes? Perque si bé entenem (tot i que costa tan de creure's aquí) que el federalisme preten assolir un concepte d'estat similar al de Suïssa o Alemanya... Perque si bé sabem que l'indepdentisme preten assolir un projecte polític que passa per la independència total i absoluta, com el cas de Monte-Negro... Ens costa bastant entendre quin és el sostre del nacionalisme i el sobiranisme. Què volen exactament? La independència? Doncs per mi, perfecte... però que ho diguin clarament, que tantes estalades i bones paraules als mítings, ve demostren que CiU juga amb aquesta opció. Però si el sostre del nacionalisme i el sobiranisme és un altre, que s'expliquin millor, perque jo no se on volen anar a parar. Tanta ambigüitat no ens aporta res de bo!

Ah, i suposo que després que CiU hagi acceptat un Estatut on Catalunya no serà considerada com a 'nació', els mitjans de comunicació deixaran d'anomenar-la 'la federació nacionalista'. O si no, que també m'ho expliquin, que jo no entenc res!

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT