Sentit comú

Tinc un amic que és enginyer electrònic. Treure's la carrera no va ser cap regal. Va suposar un munt d'esforç i dedicació a partir de moltes hores de sacrifici. Igual que els seus companys de carrera.

Quan estava acabant, el meu amic va haver de posar-se a treballar de becari en una empresa per tal de poder tenir prou hores, que podria bescanviar pels crèdits que li faltaven per acabar la carrera. La feina, no era precisament una joia. El seu cap era de caràcter arrogant, i li estava sempre a sobre. I això que el meu amic era un dels millors treballadors de l'empresa, i la seva feina feia guanyar importants beneficis a aquella empresa. I el millor de tot és que, al ser becari, tan sols cobrava un sou de 500 €, lluny del sou que es mereixeria per la seva carrera, que tant d'esforç li havia costat. I el meu amic cobrava bastant menys que els treballadors d'aquella empresa, que ni estaven titulats, ni tenien el nivell del meu amic... però que estaven allà per voluntat pròpia, i no per obligació.

Un bon dia, el meu amic va culminar les seves hores obligatòries, i li va dir al seu cap, que a pesar del mal tracte rebut, acceptava de continuar amb la seva feina, si li pujava el sou a 1.200 €, que tot i ser un bon sou, encara distava una mica del que realment es mereixeria.

El cap però, li va dir que com a molt li podria apujar el salari fins als 600 € i que el deixaria sortir 1 hora abans tots els divendres. El cap va alegar que aquelles condicions eren mooolt millors que les que tenia actualment. Que tot plegat era un gran avenç.

Sabeu què va fer el meu amic? Doncs li va dir que es fotés els 600 € pel cul, i li va presentar la dimissió. A la mateixa tarda, el meu amic ja estava tirant currículums a Infojobs, i el cap de pocs dies -i poques entrevistes-, el meu amic va començar a treballar en una multinacional, amb unes condicions laborals impressionants... i cobrant més de 1.500 €, amb la promesa de cobrar més si treballava bé. I així de bé li va... i és més feliç que mai!

La pregunta és perquè Catalunya no pot 'plegar' si les condicions no li semblen bé?

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT