L'important és participar

Els espanyols (o hauríem de dir castellans) es vanen de ser la segona llengua materna del món. Sona bé, certament... però aquesta afirmació em recorda a la nit d'unes eleccions, on cada ú diu que ha guanyat, una mica a la seva manera. Tothom intenta mostrar el millor de si mateix!

En aquest cas, el fet de considerar l'espanyol (o castellà) com a segona llengua materna, ens porta directament a no considerar-la la segona llengua d'ús social a nivell mundial. Si realment ho fos, creieu-me que ja ens ho haurien fet saber. I si bé la primera posició és per al xinès mandarí que guanya per força bruta, la segona posició queda assignada a l'anglès, una llengua en creixement, que cada dia que passa es consolida com a llengua de coneixement mundial. La llengua dels negocis, vaja.

I el fet que els hispans es vanen de tenir la segona llengua materna, significa que quan els nanos creixen, una gran part d'aquests es passen a l'anglès, o senzillament redueixen l'ús del castellà a l'ús familiar i de proximitat. Sino, senzillament, la segona llengua materna del món també seria la segona llengua de negocis del món. És una cosa de números!

I això passa perque els països colonitzats per espanyols, són actualment països en vies de desenvolupant majoritàriament (Bolívia, Perú, Filipines, etc.), mentres que els països colonitzats pels anglesos, són avui dies referents mundials (Canadà, Estats Units, Austràlia, Nova Zelanda, Sud Àfrica, etc.). A més, són diversos els països amb llengua pròpia que ja han adoptat l'anglès com a segona llengua en detreniment del francès (que tot i que baixa, continua sent una llengua molt més important que l'espanyol -o castellà- de cara als negocis... com l'alemany, l'italià, el rus, el japonès, etc.).

Així doncs, recordant allò de que 'els arbres no et deixaran veure el bosc', pensem que mentres els hispans es vanen d'haver guanyat l'Òscar al millor secundari, els anglosaxons han guanyat els Òscars a millor pel.lícula, millor actor principal i millor director. I a sobre, no xulegen tant!

S'ha de ser cec...

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT