Sistema Mètric Internacional

Internet s'ha mostrat com un dels màxims exponents de la globalització. Milions d'ordinadors i aparells electrònics estan units en una mateixa xarxa gràcies al fet que comparteixen uns mateixos protocols de connexió. Sens dubte és tot un miracle... quan una nau s'estavella contra Mart perque uns científics van treballar amb kilòmetres, i els altres en milles. Genial!

Per culpa d'aquest problema, les empreses fabricants de cotxes no poden aprofitar els avantatges de fer cotxes iguals per a tot el món, ja que han de fer cotxes amb conta-kilòmetres i cotxes amb conta-milles. Un problema que continua en el moment en que ens trobem que en una sèrie de països s'ha decidit conduir per la dreta, i uns altres països han optat per l'esquerra. Una mica d'ordre siusplau!

I la cosa continua en el món dels números, perque mentres nosaltres entenem que un bilió és 1.000.000.000.000, pels anglosaxons és 1.000.000.000. Una tonteria? L'altre dia vaig llegir en un diari digital català, que feia 15 bilions d'anys del Big Bang. Visca!

I les comes dels decimals? No havíem quedat que era una cometa (')? Sembla que la gran mà americana a través del seu Excel ens ha -literalment- obligat a posar una coma (,) enlloc de la nostrada cometa. Em cau una llagrimeta...

I les lliures i els kilos? En què coi hem ens hem d'expressar per saber què pesa una cosa? Estic fart de veure pel.lícules americanes on algú diu el pes d'una cosa, i no tinc ni puta idea de quin valor de conversió he d'aplicar. I llavors potser no em fa cap gràcia el gag. És lamentable!

Però a veure, tan complicat resultaria seure en una taula i posar-nos d'acord? Ha de ser una batalla a escala mundial o què? No podríem acordar un Sistema Mètric Internacional real? Que un cedeixi les milles, i que l'altre cedeixi la conducció per mà dreta. Tant hi fa... ja ens hi acostumarem. Però siusplau, que algú mogui un dit en pro d'uns patrons totalment universals.

Endavant les atxes!

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT