Tetris

L'any 1.985 apareixia al mercat un vídejoc absolutament trencador, que en poc temps passaria a ser un dels grans mites de la història dels vídeojocs. Em refereixo al Tetris, creat per l'informàtic rus Alexey Pazhitnov, que ens convida a posar els blocs que van apareixent a la pantalla de manera que optimitzin al màxim l'espai, per tal d'eliminar les files d'espai horitzontal 100% ocupat. El Tetris és un joc amb molta història, que queda plasmat en el seu primer anunci comercial. Des de llavors ha plogut molt, i avui en dia, trobem versions molt innovadores respecte a les versions inicials.

El seu impacte en la societat no ha passat gens desapercebut, i podem trobar el seu disseny impregnant elements ben habituals de la nostra vida quotidiana. Alguns estudis es parlen de la gent que somia amb partides de Tetris, i a les universitats se n'han fet estudis matemàtics.

A continuació, podem veure alguns vídeos relacionats amb el Tetris, com el d'aquesta disfressa, i el d'aquesta altra, i aquesta altra, i aquest home Tetris o el famòs vailet d'Star Wars.

I a continuació, un grup tocant una versió ska de la coneguda cançó del Tetris, una versió a guitarra, una versió a piano i versió piano a 4 mans. I la gent inclús balla la seva cançó. I els més atrevits són capaços de fer-ne una versió a capela (juntament amb altres grans temes de Nintendo). També existeix la 'Tetris song'. Per cert, el grup català Okupats també té una versió ska del Tetris en mp3. I a la SGAE diuen que hi ha crisis...

Un dels grans projectes que més m'ha sorprès del Tetris, són la colla d'universitaris sonats que van agafar un gran edifici d'oficines amb grans finestrals, per fer-lo servir com a pantalla d'una partida de Tetris. Aquí podeu veure'n un altre vídeo. I si voleu, hi ha més vídeos, i també n'hi ha fotos.

I ja per acabar, us deixo amb algunes versions online del Tetris clàssic de tota la vida:
- Tetris 1
- Tetris 2
- Tetris 3
- Tetris 4
- Tetris 5

I aquí van algunes versions curioses i/o freaks totals:
- Tetris 1D (impossible perdre XD)
- Tetris 3D (riçant el riç)
- Tetris radioactiu (de Greenpeace... ohhh)
- Tetris cabró (sempre et treu la peça més complicada)
- ... i l'Stretris (era evident que hi havia de ser XD)

[@more@]
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT