Calendaris i agendes culturals catalanes

Tal i com explica Comunicació 21, després d’engegar un suplement setmanal dedicat a la cultura popular i tradicional, El Punt trasllada aquesta matèria a la xarxa amb l’estrena d'una agenda electrònica que arreplega les festes populars de tot el territori català. AAgendadecatalunya.com pot trobar-se la celebració destacada del dia i una llista d’altres festivitats, a més de la programació setmanal. L’usuari pot descarregar-se la programació de tot l'any a l’ordinador, amb un sistema que funciona amb qualsevol plataforma: tant amb l'Outlook com amb el Mac OS, a més de SunBird, Palm OS i Pocket PC. Els lectors també poden fer arribar les seves pròpies fotografies de festes a través del mail o per correu ordinari a qualsevol delegació del diari.
L'assumpte dels calendaris però, continua més enllà d'aquesta agenda, ja que des del bloc de Toni Hermoso (membre deSoftCatalàens fa saber que ja es pot consultar a Internet elCalendari festiu dels Països Catalans d'enguany, basat en els calendaris editats pel Col.lectiu Visca la Terra. El calendari es pot descarregar en els formats iCal o csv.

Per altra banda, ja fa unes qüantes setmanes que està funcionant una fantàstica i àmplia Agenda de Concerts d'arreu de Catalunya(només el Principat) que ha muntat l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya. La pàgina disposa d'un cercador on es poden fer cerques per dates i per gèneres musicals i també disposa d'una opció de butlletí electrìnic gratuït, des d'on es pot estar informat de les darreres novetats.

I ja per acabar, els més petits de la casa també disposen de la pàgina web Criatures.info, on hi podrem trobar una agenda d'activitats infantils, una guia d'espectacles i una guia atraccions de Catalunya (de nou, només al Principat). La pàgina també disposa d'un apartat on es poden veure l'agenda del dia.


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT