Les victòries del Barça

La victòria del Barça contra l'Espanyol en el partit que els va enfrontar el passat cap de setmana sembla que ha trencat tots els rècords en victòries consecutives de l'equip blaugrana en competicions oficials. Tothom, inclosos els mitjans de comunicació i fins el propi club culer parlen de 15 victòries consecutives... Però segur que són quinze les victòries totals? Si mirem aquest llistat amb tots els resultats, en sortirem de dubtes.
1: 22 octubre, Lliga: FCB, 3 - Osasuna, 0
2: 30 octubre, Lliga: FCB, 5 - Reial Societat, 0
3: 2 novembre, Champions, FCB, 5 - Panathinaikòs, 0
4: 6 novembre, Lliga: Getafe, 1 - FCB, 3
5: 26 octubre, Lliga: FCB, 2 - Màlaga, 0
6: 15 novembre, Copa Catalunya: FCB, 6 - Nàstic Tarragona, 0
7: 19 novembre, Lliga: Reial Madrid, 0 - FCB, 3
8: 22 novembre, Champions: FCB, 3 - Werder Bremen, 1
9: 27 novembre, Lliga: FCB, 4 - Ràcing de Santander, 1
10: 4 desembre, Lliga: Vila-real, 0 - FCB, 2
11: 7 desembre, Champions: Udinese, 0 - FCB, 2
12: 11 desembre, Lliga: FCB, 2- Sevilla, 1
13: 17 desembre, Lliga: Cadis, 1 - FCB, 3
14: 20 desembre, Lliga: FCB, 2 - Celta, 0
15: 3 gener, Copa Rey: Zamora, 1 - FBC, 3
16: 7 gener, Lliga: Espanyol, 1 - FBC, 2

Si contem bé, veurem que enlloc de 15 victòries, en surten 16. Perquè passa això? Senzillament, si comptabilitzem el partit de Copa Catalunya, competició oficial organitzada per la Federació Catalana de Futbol (FCF), en surten 16. Però sembla ser que ningú, inclòs el propi Barça, no vol admetre aquesta competició, tot menyspreant-la. Per què? Si nosaltres mateixos, oblidem i arraconem les competicions catalanes, tan vàlides i oficials com les altres, després no ens queixem que ningú ens valora i ningú ens respecta. Com podem demanar seleccions esportives catalanes, si nosaltres mateixos menyspreem les competicions oficials que organitza la Federació Catalana de Futbol? A què es deu aquest oblit? És intencionat? Si us plau, una mica més de seriositat i sobretot, dignitat nacional. Amb la victòria contra l'Espanyol, el Barça ja porta 16 victòries consecutives en partits oficials!

Exigim el reconeixement de la Copa Catalunya com una competició oficial, cosa que ja és, però a més a més, exigim el còmput en victòries oficials del Barça!


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT