Inaguració del Casal Popular l'Esquerda de Granollers

Aquest divendres dia 16 de desembre s'inaugura a Granollers el Casal Popular l'Esquerda. Es farà una obertura de portes a les 6 de la tarda amb brindis amb cava per a tothom i es presentarà el casal. A les 9 de la vesprada es farà un sopar de tapes al casal mateix i a les 11 de la nit s'anirà al bar del Teatre Auditori de la ciutat on actuarà Cesk Freixas (Cantautor), Vidal & Marquès Duet (Jazz Granollerí) i s'acabarà amb una Jam Garrotinera (Anima't a cantar garrotins!).
El projecte sorgeix arrel d'un grup de joves d'Acció Cultural de Joves de Granollers que decideixen fer un pas endavant i dotar l'Esquerra Independentista (EI) d'un espai seriós, pròpi i autònom per a poder desenvolupar el munt d'iniciatives que estàn sorgint del jovent granollerí.

De fet, darrerament -en paraules de la gent del propi casal- podem afirmar l'enorme creixement que han experimentat els moviments socials a la capital del Vallès especialment, i que al mateix temps d'enfortir-se i crear un autèntic teixit associatiu han evidenciat (i ho han denunciat amb força) la manca d'espais a la ciutat. El màxim exponent ha estat l'assemblea de resistència, que ha realitzat tres okupacions en poc més d'un any i que encara ara continua reivindicant. I és en aquest context on l'Esquerra Independentista assumeix crear un casal sumant-se a una dinàmica que ha revolucionat totalment el dia a dia de Granollers els darrers dos anys.

Les espectatives són bones: un espai molt ben habilitat i acondicionat, un veïnat comprensiu i dialogant, expectació en una ciutat no acostumada als nous canvis i una cinquantena de socis/es sense ni tant sol haver obert encara el casal. L'assemblea assegura estar molt ilusionada i amb energia per obrir definitivament després de un mes de feina al local i 8 mesos de finançament i preparació del projecte.

L'Esquerda es defineix com un casal amb un clar compromís polític des d'on difondre la idea d'uns Països Catalans sense classes, sense opressió sexual o de gènere, respectuosos amb l'entorn i amb un sistema econòmic just i sostenible. I ho volen fer oferint el màxim de productes coherents amb el nostre tarannà, organitzant tot tipus d'activitats o simplement donant un altre punt de vista amb premsa, llibres o material alternatiu a l'oficial.

Esperen poc a poc anar arrelant al veïnat i a la ciutat, alhora que establir relacions amb tota mena d'entitats o col·lectius per tal de vertebrar d'una vegada per totes un autèntic teixit popular que tant troben a faltar totes les entitats o assemblees locals i normalment aïllades entre elles.

Us esperem allà!


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT