M'han ofès. Exigeixo disculpes

Crec que tothom recorda l'escena que es va produir al mes de maig passat durant un viatge que va portar a Pasqual Maragall i Carod-Rovira fins a Jerusalem. En un moment distès del viatge, Carod va agafar una corona d'espines que venien en una botiga de souvenirs on n'hi havia muntanyes per vendre, i Maragall va aprofitar per fer-li una foto mentres Carod feia veure que se la probava. Només cal repassar les hemeroteques per llegir els titulars sensacionalistes que tota la 'brunette mediàtica' madrilenya va dedicar a aquesta anècdota. Es va tractar de Carod de pallasso, bufó, ignorant, numeret, vergonya... i fins a una gran pila de mots carregats amb una important dosis de demagògia.
I com sabem que era demagògia? Doncs ahir ho vam poder veure clar, quan el Papa Benet XVI va decidir posar-se un tricorni (barret oficial de la Guardia Civil) al mig de la Plaça de Sant Pere del Vaticà enmig de milers d'espectadors. I quin ha estat el resultat mediàtic d'aquesta acció? Doncs en clau humorística bàsicament.La premsa espanyola ho ha trobat la mar de divertit. Sembla ser que ha sigut la imatge còmica de la jornada. Però jo no ho acabo d'entendre... Com pot ser que la màxima autoritat del cristianisme es posi el barret d'un cos militar i ningú hi digui res en contra? Tal i com s'explica en la seva pròpia pàgina web: constituida en el año 1844 por Isabel II, la Guardia Civil española es un Instituto Armado de naturaleza militar que forma parte de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado. Como Cuerpo de Seguridad del Estado, la Constitución le fija la misión primordial de proteger el libre ejercicio de los derechos y libertades de los españoles y garantizar la seguridad ciudadana, todo ello bajo la dependencia del Gobierno de la Nación. A veure si ens queda clar... La Guardia Civil és un cos militar amb un historial més que negre, i ara resulta que ens fa la mar de gràcia que el Papa es posi el barret oficial del seu uniforme?


I és que com més voltes i dono, més em costa d'entendre com pot ser que el màxim Pontífex pugui fer gràcia amb un barret militar, mentres que un polític català fa un acte absolutament ridícul posant-se una corona d'espines d'imitació que venien en una botiga de souvenirs de Jerusalem. Ho sento molt, però em sento ofès. Espero que l'església catòlica demani disculpes per aquesta acció, de la mateixa manera que tothom (inclús molts catalans que van voler aprofitar per fer partidisme) van exigir-li a Carod que demanés disculpes per la seva acció. O com diu la pròpia església a Èxodes 21:22-25 'ull per ull, dent per dent, mà per mà, peu per peu, cremada per cremada, ferida per ferida, cop per cop'. O és que només hem de rebre nosaltres?


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT