Tots inverteixen a Anglaterra?

És ben sabut que Catalunya no pot tenir representació internacional, ja que aquesta tasca la fa el plurinacional govern espanyol. En l'època de CiU ja es va intentar obrir una espècie de petites embaixades, que es camuflaven com a oficines per a contractar treballadors estrangers en origen. Amb l'arribada del tripartit al govern, aquestes oficines (amb l'Àngel Colom al capdavant de la del Marroc) van ser tancades sense massa dilacions. De la mateixa manera, Catalunya sempre ha intentat fer servir la bona representació de casals catalans d'arreu del món, com a petites embaixades simbòliques, però que no es concreten amb cap tasca específica i cada una va al seu aire, malgrat els esperençadors missatges que es proclamen cada any en la trobada d'entitats catalanes a l'estranger, com la que va tenir lloc fa unes setmanes a Buenos Aires (Argentina). La realitat és que Catalunya està molt mal representada arreu del món, lluny de la ressonància mediàtica que tenen altres nacions sense estat com Euskadi, Irlanda, Escòcia, Tíbet, etc. Al final però, res de res... la representació catalana al món és realment marginal.
Una de les poques coses que ens queda per poder-nos fer veure al món és la publicitat institucional, sobretot pel que fa els temes de turisme. És en aquest sentit que la setmana passada, el departament de turisme de Catalunya, en una sàvia decisió, va engegar una campanya per valor d'1'5 milions d'euros a Londres per tal de promocionar Catalunya com a destinació turística, amb tot el missatge d'identitat nacional que això suposa. La campanya, que comença amb l'eslògan 'Catalonia is good...' inclou cartells en 75 autobusos de la ciutat, cartells en 30 parades de metro, anuncis en la premsa londinenca (The Times i Daily Telegraph) i espots per televisió entre d'altres. Tota una senyora campanya! Però casualment, tan sols 24 hores després, Turespaña engegava una macro-campanya per valor de 5 milions d'euros arreu del Regne Unit per tal de promocionar precisament tot l'estat espanyol com a destinació turística.

Casualitat? Jo ja no em crec res... Però està clar que des d'Espanya hi ha moltes ganes de que Catalunya no tingui cap mena de presència a la resta del món. Bé... ni a la resta del món ni enlloc, clar!


Article publicat a Racó Català
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT