Pel·lícules vistes: desembre 2021

Pel·lícules vistes: desembre 2021

Acabem amb un any de rècords, amb 136 pelis vistes en total, que són més d'11 pelis mensuals... Les xifres dels darrers anys són aquestes: 2020 (116), 2019 (104), 2018 (108), 2017 (87), 2016 (97) i 2015 (128). Però vaja, aquest èxit serà irrellevant després del final d'any de merda que m'ha tocat viure. I això que sospito que el millor encara està per arribar... Crec que el 2022 serà un any de pel·lícula... De pel·lícula dolenta concretament!

- De Oost (IMDB). Hi ha i hi ha hagut moltes guerres al llarg de la història (i les que queden per venir, clar...), però només algunes aconsegueixen entrar a l'Olimp cinematogràfic. Les més típiques són la 2a Guerra Mundial i la Guerra del Vietnam. Per tant, quan trobo una peli que retrata algun altre gran conflicte i que em sembla prou ben feta (tot i que això mai ho saps del cert fins que no t'hi poses), miro de donar-li una oportunitat. En aquest cas es tracta dels fets succeïts a les colònies holandeses del sud-est asiàtic on es van cometre tal bestieses, que no hagués estat massa complicat titllar-los de nazis. Aquesta peli en fa un interessant retrat.

- South Park: Post Covid (IMDB). A veure, jo no sóc parcial. Adoro aquesta sèrie. En els seus inicis se la volia comparar amb The Simpsons... però és que no té res a veure. South Park és àcida, aguda, desinhibida i sense complexos. A més, aconsegueix seguir el ritme de l'actualitat com cap altra. Però és que en aquest cas en concret és una petita obra mestra dedicada als seus seguidors més fidels, contraposant present i futur, a partir del relat del Covid. M'ho vaig passar teta!

- Broadcast Signal Intrusion (IMDB). Un tècnic de vídeo descobreix una intrusió pirata en un programa de TV d'anys enrere. Tot molt VHS i tal, de manera que tampoc hi ha massa rastres. Però com més cerca, menys troba... i més merda i coses rares van apareixent. Fins al punt que hi ha tot un sub-món al darrere d'aquestes intrusions, que no sabem on ens acabaran portant... Molt kafkià tot plegat...

- Fried Barry (IMDB). Suposem que els Aliens arriben a la Terra i decideixen ocupar un cos per poder interactuar a través seu sense ser identificats com a extraterrestres, i així poden aprendre com van les coses per aquest món de Déu. Però ai las! Dels quasi 8 mil milions de persones que hi ha caminant per aquest planeta, va i es posen al cos d'un ultra-mega-ionqui, precisament quan aquest va fins a les celles de drogues. I clar, les coses no van bé! XD

- The Humans (IMDB). Un sopar familiar. Els pares, ja grans. Les dues filles, amb les seves parelles. Tot a un ritme molt pausat, centrant-se en els detalls, les mirades, les paraules... i on poc a poc, la familiaritat es va convertint en una certa tensió que congela l'ambient. Bé, però se'm va fer una mica llarga i un xic insulsa.

- The Feast (IMDB). Una jove assistent li toca servir un sopar molt especial d'una família benestant de la Gal·les més profunda. I res és el què sembla, i tot és molt estrany, i res va cap on hauria d'anar... sempre amb una tensió constant, que no saps en quin moment petarà tot plegat. Que per cert, acaba petant, clar!

- Don't Look Up (IMDB). Se n'ha parlat molt d'aquesta peli. Tant per bé com per mal. Jo sóc dels que penso que està bé... Bàsicament és una comèdia que qüestiona què passaria si un meteorit anés en direcció a la Terra i la destrucció total fos inevitable. Ja us ho avanço... Els nostres líders prioritzarien altres coses abans que salvar el planeta. Perquè els humans som així d'idiotes. I clar, la referència amb el canvi climàtic és més que evident. Molt bé, em va agradar.

- Swan Song (IMDB). Us imagineu que un dia us clonessin? Quina cosa més estranya, oi? Doncs ara imagineu-vos que la clonació la féssiu vosaltres voluntàriament perquè teniu una malaltia ultra-terminal incurable, i així, d'aquesta manera, podríeu continuar amb la vostra família i la vostra vida. Però no seríeu vosaltres, sinó un clon (sense la malaltia, clar...). Que seríeu vosaltres, però en el fons, no. Perquè un se'n va amb la família, i l'altre es queda a l'hospital. I clar, això genera certa tensió entre ells quan estan plegats. Debat interessant. Correcteta!

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT