Pel·lícules vistes: setembre 2021

Pel·lícules vistes: setembre 2021

Recordeu la peli Requiem for a Dream? Allà s'explica l'evolució d'una història a partir de les estacions. Primavera, estiu, tardor i hivern... Doncs jo em sento de ple en la tardor. Perquè som setembre, i perquè em sento així. Esperem que l'hivern trigui molt a arribar, o que si hi ha sort, sigui un hivern mooolt suau, que tenim ganes de noves primaveres!

 

- The unthinkable (IMDB). Interessant proposta, on se succeeixen tot d'atemptats arreu, sense cap lògica ni connexió directa. I la gent que es queda al carrer embogeix. Tot és un sense sentit tan gros, que els 'supervivents' no saben cap on tirar ni què fer. M'encanten aquests plantejaments tan desconcertants, si com és el cas, estan raonablement ben executats...

- Seance (IMDB). Un inernat (que no un Internet, badum-tsss) de noies jovenetes totes mones i pijetes, que resulta que es dediquen a jugar a Ouija, i clar, després passen coses i totes tenen por. Fins que un dia ve una noia nova que sembla normal, però que amaga coses... i clar, després passen més coses. Òbviament parlo així per no fer spoilers, eh!

- Starship Troopers (IMDB). La típica peli que hagués hagut de veure quan rondava la vintena, i que finalment he vist passada la quarantena (d'anys, no que hagi estat confinat ni res d'això, eh). I la peli és una sàtira prou aguda i treballada amb moments hilarants, que critica la militarització i les guerres interessades i absurdes, entre moltes altres coses. Crec que dins de tot ha aguantat prou bé el pas del temps.

- Out of Time (IMDB). Bé, doncs la veritat és que passada la mitja hora m'estava adormint i no trobava el ganxo... i mira que si són viatges en el temps sóc capaç d'empassar-me autèntiques merdes. Però en aquest cas no vaig poder. Mitja peli vista i encara amb esforç. No la recomano!

- The Suicide Squad (IMDB). En els darrers temps he estat evitant les pelis de súper-herois. Crec que hi ha una sobreoferta massa exagerada per un gènere que no hauria de donar per tant... però com que el cinema és comercial, i els adolescents és un dels principals públics consumidors, doncs vinga pelis d'herois amb pijama i pelis de por fetes amb motlle perquè aquests adolescents es puguin sentir valents. Total, que vaig explicar això mentre dinava a la feina i em van dir que aquesta era diferent, que si era una anada d'olla, que si no tenia res a veure amb pelis de súper-herois, i al final me la vaig empassar. I és cert que no és un Ironman ni un Batman en absolut... I l'acidesa, el cinisme, el sarcasme i la posada en escena la fan una peli prou atractiva.

- Escape Room: Tournament of Champions (IMDB). D'aquelles que, més o menys, ja pots intuïr com acabarà quan apretes el Play. I així és, tot i que val a dir que es desenvolupa prou bé, i té els seus moments. Correcteta dins del seu sub-gènere...

- Haute tension (IMDB). Ostres, una gran desoberta. Em va desconcertar molt, i l'evolució de la trama aconseguia posar-me prou tens, sobretot pel dolent, que estava molt ben caracteritzat. I dins d'aquesta tensió la peli evoluciona prou bé i aconsegueix descol·locar a l'espectador. Ideal si us va aquest gènere!

- Forgotten (IMDB). No hi ha mes que no vegi una peli coreana. Realment aquest país s'ho ha pres molt seriosament això de fer pelis... I la veritat és que els guions, desenvolupaments i tal aconsegueixen trencar les dinàmiques que fa anys que Hollywood ens marca. I això que al final tots arriben al mateix lloc, però el viatge és diferent. Aquí en tenim un bon exemple... Un jovenet que creu que a la seva vida hi ha massa coses que no encaixen. Potser és perquè no encaixen, clar. I sorprèn prou bé!

- Old (IMDB). Una cosa que m'agrada molt... fem un plantejament absurd, però donem-lo per bo, i a sobre d'aquests fonaments hi construïm una història. Aquest és el cas. El plantejament és que hi ha una platja d'on la gent no en pot escapar, i a cada hora que passa envelleixen dos anys de la seva vida. I clar, a mida que van passant les hores tot es va complicant. Molt es complica tot. Fins a la desesperació. I sí, és absurd, però té gràcia com s'executa... Em va agradar!

- Most dangerous game (IMDB). Encara recordo al bo de l'Arnold fent The Running Man a l'any 1987, on resulta que hi havia un joc televisat que consistia en que diferents assassins el perseguien fins a donar-li caça i matar-lo. Evidentment ja us podeu imaginar el final. En aquest cas la història està actualitzada al nostre present i a les noves tecnologies que ens envolten, però la idea original és la mateixa, tot i que en aquest cas no està televisat. Però el final també us el podeu imaginar... I tot i així està força bé!

- Ovella (IMDB). Peli catalana de base absurda, però igualment atraient i inquietant. Resulta que en una granja hi ha una ovella que té aspecte humà, tot i que va a quatre potes... o potser és un humà que ha decidit passar-se per una ovella. En fi, que no queda clar, però el cas és que aquest home-ovella fa vida d'ovella i té els seus neguits, les seves pors i les seves necessitats, i tot plegat acaba agafant un caire estrany. No apte per la gent amant de les pelis fàcils...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT