Pel·lícules vistes: juliol 2021

Pel·lícules vistes: juliol 2021

Tornem a trobar-nos enmig d'un estiu estrany, on fa molta calor, però també hi ha dies molt rúfols, amb més núvols dels que se li suposarien. Suposo que el temps està boig, i que no sóc el primer que se n'ha adonat. En tot cas, d'aquí pocs dies iniciem les vacances amb família, que us asseguro que el cos ja fa molts dies que em demana. Anirem amb cotxe en direcció Niça, per acabar entrant a Itàlia i dedicar uns quants dies a Gènova i Turí. Després anirem pujant fins a la Vall d'Aosta, i ens acabarem d'enfilar fins a Lausana per anar girant i tornant cap a casa. La veritat és que en tinc moltes ganes. Mentrestant, aquí teniu les pelis que he vist aquest juliol... Que tingueu un molt bon estiu! :)

- La plaga (IMDB). Un film de tanta proximitat, que quasi hi podria anar xino xano des de casa meva, a Granollers. El film és un mix d'històries de vides molt diferents i molt personals que es barregen, i que expliquen el dia a dia d'un entorn rural metropolità. Si, això existeix i es diu Gallecs... i us recomano que hi aneu a fer un tomb algun cap de setmana.

- Meandre (IMDB). L'argument està més que vist... Una noia apareix, de cop i volta, en una mena de laberint de tuberies ple de trampes que li poden costar la vida. Evidentment només lluitarà per mirar de sortir d'allà viva sense arribar a entendre el perquè de tot plegat. Us asseguro bones dosis de claustrofòbia!

- No sudden move (IMDB). Peli de gàngsters i màfia, on un parell de pàries són reclutats per una feina menor que accepten a desgrat per la gana que passen, i que -oh, sorpresa- acabarà sent una operació mooolt més gran i complexa del que ningú s'hagués pogut imaginar. Força bé, si...

- Peter Pan and Wendy (IMDB). Òstia, aquí me la van colar perquè jo vaig veure que la peli es deia 'Wendy' així a seques (llavors ja he vist que el títol oficial era més clar), i la sinopsis parlava d'un viatge màgic i tal, i em va sonar bé... i patapam, em trobo la preqüela de Peterpan, molt digna i sorprenent, però completament ensucrada. Podria haver estat pitjor!

- Creed (IMDB). Un dia estava llegint que el bo d'en Sylvester feia no se quants anys, i l'article posava en valor aquesta peli com la millor que havia fet mai. I em vaig quedar de pasta de moniato, perquè m'he tragat totes les seves franqüícies, i de cop m'adono de que hi havia una bona peli seva que no havia vist. L'argument no és nou perquè va d'un boxejador que es vol fer un nom, i tot és molt difícil, però en Rocky -ja vellet- l'ajuda i aconsegueix tancar un gran combat. Com deia, res nou, però certament està feta amb bastant bon gust.

- Tides (IMDB). La humanitat ha fotut el camp cap a un altre planeta quan han vist que la Terra col·lapsava per complet. Un munt d'anys més tard decideixen tornar per veure si encara hi ha algun rastre de vida... i el què s'hi troben és tota una nova civilització d'humans, que a la seva manera i patint molt han aconseguit sobreviure. El xoc està més que servit... Haig de dir que la peli en si no és cap virgueria, però a mi em van encantar els plans inicials de desolació, l'efecte de les marees, etc.

- The Fare (IMDB). Aquí tenim un taxista que porta a una noia, però després d'una agradable conversa, arribats a un punt, es fa un flash i la noia desapareix i l'home torna al punt inicial (just abans de recollir-la). Però cada vegada anirà recordant i la conversa aportarà cada vegada més informació que ajudarà a entendre aquesta estranya situació. Correcteta!

- Spiral (IMDB). Una altra peli de la franquícia Saw. Les miro sabent què em trobaré, i trobant exactament allò que imaginava. Cap trama ni guió sorprenent, perquè els guionistes han abocat tots els esforços en mirar de crear les morts més cíniques i brutals. I això és el què venim a veure, i això és el que trobem. La resta és palla...

- The Rookies (IMDB). Peli xinesa, però amb algunes cares conegudes de Hollywood, de trama inerta i incoherent, però amb molta acció i violència, amb la intenció d'explicar una història de màfia a nivell internacional. Molt fluixa!

- Day of destiny (IMDB). Una peli nigeriana de viatges en el temps? Va, som-hi... all-in! I bé, haig de dir que la peli no entra dins la categoria d'efectes especials de 3a divisió que han fet tan famós al cinema amateur nigerià. La història va de dos germans que senten que els ha tocat una família pobra, i d'alguna manera aconsegueixen viatjar 20 anys al passat on maniobraran per fer que els seus pares siguin rics. Però ja sabeu com va tot això dels viatges en el temps, oi? Doncs això mateix... I res, que la peli no és una meravella, però es deixa veure tenint en compte d'on ve. En tot cas espero que en un futur, Nigèria sigui capaç d'oferir fato més bo...

- Wrath of man (IMDB). Una empresa de seguretat de furgons blindats fitxa a un paio que en aparença sembla normalet, però que aviat s'anirà veient que és una màquina de matar de primer nivell. I poc a poc s'anirà veient també perquè un paio com ell ha acceptat una feina com aquesta... Molta acció, però amb bon guió i ben resolta en general. Es deixa veure molt bé si és que t'agrada l'acció, clar!

- Tunnel (IMDB). Peli coreana d'argument simple, però d'execució més laboriosa. Bàsicament tenim un paio que entra amb el seu cotxe dins d'un túnel, i aquest col·lapsa completament quan ell es troba al mig. Treure'l d'allà serà qüestió de bastants dies, de manera que no serà gens fàcil la seva supervivència ni mantenir l'estat d'ànim.

- Brave New world (IMDB). No tenia ni idea de que existia una peli del famós llibre 'Un món feliç'. Doncs resulta que si que n'hi ha una, feta l'any 1998, però que és d'una qualitat tan pèssima que hagués estat millor que no l'haguessin fet. Aquesta és una història que em va impactar d'adolescent, i m'hagués fet molt feliç (guinyo guinyo) poder veure'n una producció a l'alçada com crec que es mereix. No va ser el cas, de moment!

- Ghost lab (IMDB). Un parell de joves científics dubten sobre la possibilitat que existeixin els esperits o fantasmes, i pretenen demostrar que existeixen, o no, a partir del mètode científic. Però clar, la millor manera és que un dels dos se'n vagi a l'altre barri per tal de crear un fil amb l'altre científic. I clar, si la base argumental és aquesta ja us podeu imaginar que la cosa no dona per massa, oi? Doncs això...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT