Pel·lícules vistes: juny 2021

Pel·lícules vistes: juny 2021

Arribem a l'equador de l'any 2021. Aquell any tan estrany, que fa que quan pensem en alguna cosa de l'any passat, resulta que de fet és alguna cosa que va passar el 2019, perquè el 2020 és com si no hagués existit a efectes pràctics. Però això és una mitja veritat... perquè jo tinc 2 petits que des de l'inici del confinament no han parat de créixer i evolucionar, i de fet se'm fa estrany pensar en aquell abans on ells no hi eren, perquè sembla que hi hagin sigut sempre. I res, que us explico tot això perquè la vida segueix, i la majoria ja estem vacunats, i d'aquí uns anys tot haurà semblat una època estranya que explicarem als nostres fills i als nostres nets. Per la resta, seguim veient pelis, que això no ho atura ni una pandèmia mundial...

- I'm a cyborg but that's OK (IMDB). Peli asiàtica (no sabria concretar-ne el país) on una noia es creu un cyborg i actua com a tal... però clar, ni als països més freaks del món pot aguantar massa aquesta broma, i la noia acaba ingressada en un hospital mental, on lluny de frenar la seva autoestima cyborg resulta que es troba amb personatges encara més passats de voltes que ella mateixa que no fan més que retro-alimentar la tonteria. En fi, que potser és molt bona i molt profunda, però a mi se'm va fer una mica lenta i llarga...

- Being John Malkovich (IMDB). Aquí va un dels grans clàssics que tenia pendents de veure, i que per fi ja hem resolt. La història, bastament coneguda, és que un paio descobreix una habitació en un estrany edifici, on si hi entres vas a parar a la ment d'en John Malkovich. I des d'allà estant, tot i que només per una estona, pots ser al seu cervell i veure què pensa, i fins i tot anar-li enviant missatgets, que el bo d'en John (que no sap què coi està passant) no assoleix d'entendre. Una peli surrealista i atrevida, però entenedora i rodona. Algun dia la tornaré a veure!

- Hereditary (IMDB). HI ha famílies, que sense estar desestructurades, ni patir cap crisi econòmica, ni social, ni res per l'estil... senzillament no funcionen. Les peces, senzillament no encaixen. Però en aquest cas tot va prenent un to cada cop més tens i obscur, que realment acaba posant nerviós, i fins i tot, trist.

- Flashback (IMDB). Un paio, ja en plena edat adulta i visquent en parella, comença a tenir alguns flashbacks de quan era adolescent. De quan es creia invencible i tenia tot un món per descobrir davant seu. I aquests records el porten a descobrir que no és capaç de recordar com es van desenvolupar certs esdeveniments, ni com van concloure, ni com van continuar... com si faltés un tros de la història. I a partir d'aquí es posa a investigar sense imaginar que es trobarà amb coses que poc s'imaginava de trobar...

- Bronson (IMDB). Un jove adolescent és condemnat a uns quants anys de presó a causa dels seus embolics. Però tot plegat ja ve de molt enrere, ja que sempre ha estat un nano polèmic i conflictiu. Un cop dins la presó decideix de convertir-se en el pres més perillós de tots... i clar, poc a poc va anant a parar a presons més segures i hermètiques, que li acaben robant diverses dècades de la seva vida. Però creieu que això l'haurà aturat de ser qui vol ser, és a dir, el busca bregues Charles Bronson? Ja us ho podeu imaginar, oi?

- Way down (IMDB). Oh, fantàstica troballa... Una peli més de robatoris correcteta. Una caixa forta gegant, aparentment impossible d'obrir, però un arqueòleg, gens glamurós, però molt obstinat, que ha patit el robatori per part d'ESPAÑA del seu tresor marí, que ara pensa recuperar. I com ho farà? Doncs aprofitarà que els fets succeeixen a l'any 2010, i amb tot el rebombori de la Roja i el seu puto mundial sud-africà, quan tota la gent va borratxa pels carrers, per fer el gran cop. Concretament, el dia de la final. I ja us podeu imaginar quan donen el cop de gràcia, oi? Gràcies per tant, Iniesta!

- Air doll (IMDB). Abans comentava una peli asiàtica d'una noia que s'imagina ser un cyborg, oi? Doncs en aquest cas la cosa va al revés, i és una nina inflable, que el seu propietari es folla i neteja cada nit, qui somia ser una persona, i surt de casa durant el dia quan no hi és el seu amo per anar creant una vida pròpia, on intentarà entendre aquest món tan estrany. I a mida que el vaig descobrint, cada vegada entendrà menys coses... o potser si, no se.

- Beast beast (IMDB). Peli de diverses històries que, poc a poc, van confluint. Per un costat tenim a un adolescent youtuber obsessionat amb les armes de foc. A l'altre costat hi tenim adolescents, joves i inconscients del perill. I altres historietes... però vaja, que quan aquests dos móns es troben, la cosa no acaba precisament bé...

- The captain (IMDB). Una altra peli asiàtica, aquesta vegada se del cert que és xinesa. Bàsicament explica el vol d'un avió, que no havia de tenir cap trascendència, però resulta que sí que la té quan peta el vidre del pilot... i clar, no serà fàcil mantenir el control de l'avió, la tripulació i dels passatgers... però si Xina paga pelis d'aquestes, no és pel seu valor cinematogràfic, sinó a mode de propaganda per explicar com de bons que són resolent problemes (oju, que això ho fan totes les grans potències, eh). Pel que fa al film s'ha de dir que té gràcia, i que és molt acurat amb els detalls i les històries menors, posant la càmera en llocs aparentment irrellevants, però que generen una enorme proximitat amb la realitat de la situació que es viurà a bord de l'avió.

- Adaptation (IMDB). Ai en Nicolas Cage... és veure que una peli és seva, que no saps si serà de les bones o de les dolentes. Aquesta és bona. Sorprenentment bona. En Nicolas i el seu germà bessó (Cage per duplicat, oju) són guionistes i estan preparant guions, que a mida que evolucionen aniran lligant amb les seves pròpies històries, de manera fascinant i amb les peces molt ben encaixades. Vaig quedar gratament sorprès!

- Seules les bêtes (IMDB). Una altra peli d'històries creuades, però aquesta vegada des de la França més rural. Allà on la comunitat pagesa viu aïllada de les grans urbs, i que viu la vida a la seva manera, i on les relacions no són pas diferents que a qualsevol altre lloc, però on les coses passen de manera diferent. I per aquí al mig s'hi suma Internet, i el fet de que tan hi fa que visquis al mig del no-res, que si estàs connectat, pots acabar enmig d'històries que passen a l'altra punta de món. Però clar, que al final acaben afectant localment... Tot i que els primers 20 minuts em va semblar que seria peli llarga i lenta, haig de dir que sap agafar el ritme i acaba sorprenent força bé.

- Infinite (IMDB). Va, que aquí tenim una barreja de Matrix, Terminator, Entrevista amb un vampir i Els immortals. Dit així sona una mica pretenciós, oi? Doncs sí, la peli és una mica pretensiosa, tot i que al disposar d'actors de primeríssim nivell fan que una història que s'aguanta una mica amb pinces, acabi tenint moments interessants. Que a veure, que ara mateix no em sabria imaginar que ningú pensés en una segona part, perquè certament no donava per tant... però mira, em va semblar entretinguda a estones.

- Adverse (IMDB). Sembla que ha de ser una peli d'acció, on un paio ja crescudet i amb senyals evidents d'haver tingut una vida bastant golfa i desendreçada, ara sembla que s'ha reformat i mira de cuidar a la seva germanastra adolescent, que com que està a l'edat del pavo, no para de ficar-se en problemes. Fins al punt que aquests problemes van creixent, i al final el paio ja crescudet ha de treure l'home dolent que porta a dins per posar una mica de pau al món. I fins aquí la sinopsis d'almenys 200 pelis... només que aquesta, sense estar a la zona baixa, tampoc no estaria en la zona alta. Li falta ritme, ganxo i una mica d'originalitat.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT