Hem guanyat una menció de qualitat en els Premis Ràdio Associació 2021 pel podcast 'Catalunya, any zero'

Hem guanyat una menció de qualitat en els Premis Ràdio Associació 2021 pel podcast 'Catalunya, any zero'

Aquest dijous hem assistit a la 21a gala dels Premis Ràdio Associació per recollir una Menció de Qualitat pel podcast 'Catalunya, any zero' que vam fer des de La Mira. Aquest podcast ha format part d'un projecte transmèdia creat en el context més inicial i més dur de la pandèmia (març-juny 2020) que va acabar convertint-se amb una sèrie de foto-galeries publicades a La Mira, un llibre editat per Ara Llibres, una exposició al Palau Robert (des del 2 de març al 25 d'abril de 2021), i el podcast en qüestió emès per Catalunya Ràdio.

La Mira guardava tots els àudios de WhatsApp del nucli de l’equip (Joan Camp, editor; Francesc Canosa, director; Magda Gregori, redactora en cap, i Jordi Borràs; cap de fotografia). Més de tres mesos de missatges sonors que mostren de primera mà com ha treballat un equip periodístic que ha tocat el país confinat. Aquest podcast, produït per La Coctelera Music, d’una banda, és una cronologia de la Catalunya confinada i, de l’altra, explica com s’ha treballat periodísticament per documentar la realitat quan s’ha estat sobre el terreny durant aquest temps. Una crònica sonora, real, veritable, del que s’ha vist aquests més de tres mesos. Una història amb àudio arran d’orella. Un documental de l’interior que ha explicat l’exterior.

Aquí podeu veure i escoltar el discurs del director de La Mira, en Francesc Canosa, en el moment de recollir el reconeixement:

 

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT