Pel·lícules vistes: abril 2021

Pel·lícules vistes: abril 2021

Crec que ja ho he dit en algun altre post, però des de que no miro sèries (mantinc un consum mínim i marginal) estic tenint molt més temps per veure pelis, que són més pastilleta. La tries, la mires i te'n vas a dormir... no queda la cosa penjada a cada capítol amb ganes de veure el següent. Tot i així he d'admetre que aquest mes he seleccionat unes quantes pelis pedra total, que tan de bo m'hagués estalviat. Si de cas us les comento per si, us les trobeu al davant, no apreteu al Play i perdeu temps de les vostres vides...

- South ParQ. Vaccination Special (IMDB). La temporada 24 de South Park ha estat tan diferent, com diferent ha estat aquest darrer any. I és que enlloc de fer els seus habituals 10 episodis, ho han reduït a 2 llargmetratges. El primer explicava, a la seva manera -clar-, com es va iniciar el virus i la seva expansió. En aquest segon ens parlen de la vacunació, i per tant, l'inici del final. I ho fan, com sempre, amb acidesa i crítica política i social. Una bona feina!

- Unhinged (IMDB). Hi ha gent que quan condueix pot arribar a perdre els nervis. Aquí tenim a un senyor que porta el seu enfado i rencor a la carretera a un altre nivell. Malaltís i psicòpata. Aconsegueix angoixar i tot...

- Chaos walking (IMDB). Aix... la típica peli que sembla que pugui ser interessant, però que no és més que una fòrmula orientada a adolescents, amb molts buits de guió que només podran explicar (per dir-ho d'alguna manera) si la peli forma part d'una futura trilogia. En general m'ha recordat a les sagues Divergence o El Corredor del Laberint... futur distòpic, adolescent empoderat, dolents tòpics. En fi, que no us la recomano... a no ser que tingueu 17 anys. Llavors potser us agradarà!

- The Tangle (IMDB). Peli de caire futurista, on tots els humans estem com interconnectats a través del cervell... però un bon bunyol mal desenvolupat, mal plantejat, sense ritme i sense gaire sentit. Un avorriment. No la mireu!

- Inside Out (IMDB). Ja l'havia vista, però em va agradar -i emocionar- com a la primera vegada. Una excel·lent representació dels sentiments orientada als més petits de la casa, però sense oblidar també els més grans, en una exposició a dos nivells, on cada públic hi pot fer la seva lectura. Si no l'heu vista, us la recomano!

- Game night (IMDB). Comèdia de base facilona, però molt ben executada. Una parella, ultra-fans dels jocs de taula, jocs en viu o tot el que impliqui jugar, que un dia es troben en una mena de room-escape que, sense ser-ne conscients, s'acaba fent real. I l'afronten jugant, com ha de ser...

- Soul (IMDB). La peli del moment. Ànima, essència i profunditat. D'aquelles que fan plorar, perquè toquen temes com la vida, la mort, la resurrecció i altres grans qüestions, però en un format principalment orientat als més menuts, però com sempre passa en aquests films, també apunta als més grans de la casa. Tot plegat amb humor i sensibilitat.

- Nobody (IMDB). L'advocat d'en Walter White a Breaking Bad, en Bob Odenkirk, era un actor desconegut, però que tot i ser ben adult, apuntava maneres. Així doncs iniciava la seva carrera a la primera divisió amb unes 5 dècades de vida al sarró... però no ha perdut el temps i ha protagonitzat una sèrie spin-off de Breaking Bad amb un molt bon èxit de crítica, que no era precisament fàcil de preveure. I ara arriba per fer un thriller on actua com un pare de família, que en el fons és un agent d'operacions especials retirat. Però qui té un passat fosc no el podrà amagar per sempre... i així comença el festival de violència, notablement ben executada i a bon ritme. Ja posats, comentar que em va encantar trobar-me al científic de Back to the Future fent de pare del prota...

- Infinitum. Subject Unknown (IMDB). Una altra decepció de peli, conseqüència de no repassar els webs de crítiques. I això que hi apareix l'actor que feia de Gandalf, i va de dimensions paral·leles... però és un bon bunyol que no s'aguanta per enlloc, i que costa d'entendre. Una pèrdua de temps.

- Porno (IMDB). Un títol prometedor, i una sinopsis prou interessant... però un resultat bastant pobre. Peli de classe B amb un guió erràtic, personatges clitxé i una posada en escena que fa pena. Aquest ha estat el mes de la selecció errònia, amb un rècord total de pelis que no calia veure. Una colla d'hores perdudes de la meva vida...

- Girl in the Basement (IMDB). Història sobre el segrest d'una filla que acaba de fer 18 anys per part del seu pare (crec que basada en fets reals) que la reté en el mateix subterrani de casa. Un cop allà, la filla és violada pel seu propi pare, i acaba tenint fills que no veuran la llum del sol durant els prop de 20 anys que passa allà tancada. Una cosa tan macabra que acaba posant dels nervis, més encara quan penses que això va passar de debò. I la peli està prou ben feta com per transmetre aquesta tensió.

- A Ghost Story (IMDB). Un bon amic (hola, Ramon) em va dir que l'havia de veure, i no hi vaig perdre ni un minut. I si, l'havia de veure... perquè admet-ho que en el seu dia em va fer la sensació, no se perquè, que no m'agradaria. I en canvi és un peliculón profund, amb missatge i que dona peu a la reflexió de la pròpia vida. Tot plegat protagonitzat per un actor que es passa la peli tapat amb un llençol. Tota una troballa!

- Stowaway (IMDB). Imagineu-vos que, serem generosos amb la casualitat, que una nau que ha de fer un trajecte fins a Mart, amb la de temps que això implica, descobreixen que un bon home ha quedat atrapat dins de la nau sense que ningú més ho sabés. I clar, ara hi haurà un major consum d'oxigen, menjar, etc. I tot plegat portarà a plantejaments molt dràstics donada la pròpia viabilitat de la vida que ens farà qüestionar qualsevol idea d'ètica preconcebuda. Interessant!

- The Father (IMDB). L'Anthony Hopkins està vellet vellet, i tot i així encara és capaç de deleitar-nos amb alguna actuació com la d'aquesta peli on representa un senyor ja gran que pateix els símptomes de la vellesa amb les anades i vingudes de la memòria, les seves alteracions del caràcter, les relacions amb la seva filla i les persones que l'envolten... i que veurà com tot plegat es va degradant sense que ell pugui fer-hi res.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT