Pel·lícules vistes: març 2021

Pel·lícules vistes: març 2021

Escric aquest post just després d'haver passat 5 dies de desconnexió aprofitant la Setmana Santa (gràcies Jesús per morir entre les vacances de Nadal i les d'estiu). Han estat 5 dies de família i de turisme pel Pirineu, tot plegat molt necessari per recarregar piles. Tot i així, abans de marxar ja havia fet els deures en un altre mes ben prolífic. Sembla que aquest 2021 apunta maneres pel que fa a volum de pelis vistes. Veurem com acaba l'any, que potser quan estiguem tots vacunats ho deixem tot per unir-nos a una comuna hippie. No descarto res ara mateix!

- Made you look: a True story About fake art (IMDB). Peli documental sobre una de les majors estafes que hi ha hagut mai en el món de l'art. De cop i volta, apareixien obres d'art dels millors artistes del segle XX d'un suposat milionari que s'havia mort sense descendència. Tot obra no documentada, però que els majors experts en art van donar per bones... i resulta que tot era obra d'un mateix paio, que era un crack del pinzell. Òbviament, tot plegat molt ben gestionat i venut per donar-hi veracitat. I clar, els debats que sorgeixen a partir d'aquí són enormes i interessants...

- Last and First Men (IMDB). Més que una peli és un experiment. Una composició d'imatges amb obres de brutalisme (formigó a punta pala), que generen fascinació i confusió a la vegada. Mentrestant, de fons, se'ns explica una història, un relat, d'una societat d'humans de 2 mil milions d'anys del futur. Com són, com viuen, quines coses els hi passen. Sense més escenes ni acció que això que us dic. I tot i així aconsegueix atrapar bastant bé.

- The Golden Glove (IMDB). Ambientat en l'Alemanya dels anys 70, un paio amb la cara molt castigada per un accident de cotxe que havia patit anys abans, viu enmig de la marginació social i abandonat per complet a l'alcohol. Les seves frustracions les acabaran pagant les prostitutes més castigades per la societat. Dones grans oblidades per tothom que acabaran formant part del seu llistat de morts. Tot plegat basat en una història real i molt fidedigne als fets amb una ambientació i una atmosfera molt treballats.

- Trabajo extremo (IMDB). Només amb la sinopsis ja es veia per on aniria la cosa, i tot i així em va venir de gust veure-la. Bàsicament és una comèdia on un grup de policies coreà ha de fer un seguiment molt de prop a un grup dedicat al tràfic de drogues. Per poder estar al màxim d'aprop passen a gestionar un restaurant de menjar per emportar, al costat del seu local. La sorpresa és que apareixen clients, i per dissimular els hi preparen menjar... però la recepta és tan bona que el restaurant ho peta i acaba sent un èxit total. I clar, què faran ara que han triomfat i estan guanyant pasta a punta pala amb el restaurant?

- Outside the Wire (IMDB). Un jove soldat pilot de drons desobeeix una ordre directa que acaba provocant la mort d'alguns soldats. Com a càstig és enviat a la primera línia de front al servei d'un oficial molt especial. Tan especial que li tocarà entrar en guerra directa dins les línies enemigues. Allà descobrirà que el seu cap és encara molt més especial del que imaginava...

- Druk (IMDB). Un grup de quatre amics adults, amb una vida ben ordenada i exitosa, decideixen fer la seva vida de sempre, amb un grau no molt elevat d'alcohol a sobre, però de manera permanent. Això els demostra que es genera un punt de desinhibició que els facilita el desenvolupament de la seva feina, les relacions socials, les familiars, etc. Però aquest experiment va prenent un to cada vegada més perillós!

- Come true (IMDB). Una jove se sotmet a uns estudis basats en el son, i poc a poc va generant un malson recurrent que cada vegada és més fort i intens. La barrera entra la realitat i el somni es farà més difusa...

- A bad idea gone wrong (IMDB). Com diu el títol, una mala idea només pot anar malament... i així és quan un paio jove li comenta a un amic que ha tingut la idea d'anar a robar la casa d'uns senyors rics, que resulta que estan de vacances. Un cop dins l'amic descobreix que de fet estan robant a casa de l'ex-parella del paio en un atac de gelos. I la cosa només es va fent més grossa.

- Life of Brian (IMDB). Cada tant en tant, no saps com, l'acabes mirant altra vegada. I sempre entra igual de bé. La història no és, com molts es pensen, una paròdia de la vida de Jesús, sinó la vida d'un contemporani seu que a través d'un munt de gags expliquen la seva història paral·lela a la de Jesús, però amb un grau de surrealisme molt elevat. Una obra mestra!

- Doors (IMDB). De cop apareixen al món un milió de portes dimensionals, que presumptament han col·locat uns alienígenes, però que ningú acaba de saber-ne el motiu. A partir d'aquí tenim una peli amb diferents històries unides per aquesta premissa, però que no acaben d'arrancar, i que fan que el resultat final sigui una mica pobre.

- Dying is easy (IMDB). Aquí tenim una fan-movie, que bàsicament és una peli feta per fans. En aquest cas, concretament, es tracta d'un curtmetratge. Ara bé, tot i que aquest sub-gènere desborda passió no sempre trobem una obra tan ben resolta i amb tants detalls i picadetes d'ull. És mitja horeta i la podeu veure gratuïtament des de YouTube. Si us agrada el món de Bat-man us la recomano.

- Citizen Kane (IMDB). Tot i que sempre he estat una mica cinèfil hi ha grans clàssics que no tinc a la llista de pelis vistes, així que m'he proposat de resoldre aquesta contradicció, i he començat amb el bo d'en Kane i el seu imperi mediàtic. La veritat és que m'ha resultat fascinant descobrir que aquesta bona posada en escena, que podria semblar tan contemporània, es va fer fa 75 anys. Vist en perspectiva és innegable que Orson Welles va ser un avançat al seu temps. Ha estat una bona experiència haver-la vist. Tan de bo ho hagués fet abans!

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT