Pel·lícules vistes: febrer 2021

Pel·lícules vistes: febrer 2021

Febrer de 2021. El mes perfecte. 28 dies encaixats a la perfecció en les seves 4 setmanes. Un fet que no tornarà a passar fins d'aquí mil anys, si és que no tens un mínim de quoficient intel·lectual... però tant és. Al final, el febrer es un mes que tothom sempre es vol treure de sobre ràpid per veure si arriba la primavera. Per això el van fer més curt que a la resta. Total, és un mes que no té res. És només com de traspàs entre les festes de Nadal i el rebrotar de les flors... Que també haig de dir que amb el confinament local/comarcal no m'anima res... per tant, aquí va la meva dosis mensual de pelis, a veure què us sembla!

- Belushi (IMDB). Quin puto geni en John Belushi, i quina passada la moguda que va liar amb els Blues Brothers i amb Animal House. Un humor bèstia, atrevit i exageradament desvergonyit... però les drogues van poder amb ell. Una llàstima. En aquest documental s'explica l'ascens i la caiguda d'aquesta bèstia, que tants anys després i amb una carrera relativament curta encara segueix sent tota una icona.

- Undtagelsen (IMDB). Un grup de dones daneses treballa en la recerca de criminals de la guerra de Iugoslàvia. La relació entre elles és singular i estranya. Semblen un gran equip, però hi ha alguna cosa de fons que enrareix l'ambient. La situació anirà desenvolupant-se poc a poc. Em va semblar angoixant per la manera com es plantejava tot plegat i pel seu realisme.

- Mònica del raval (IMDB). La Mònica no és una actriu, o no com la que ens venen al cap quan pensem en una pel·lícula. Perquè això és un documental i està fet a partir de fets reals. En tot cas la Mònica és una actriu de la vida real, ubicat en el món de la prostitució al barri del Raval de Barcelona. Un món decadent, que sembla molt antic, però que encara és molt present. El docu és una bofetada que mostra bona part d'aquella societat que no veiem ni coneixem, però que és ben real...

- The Punisher (IMDB). Ja fa temps que vaig iniciar la meva particular vaga cap a les pelis de súper-herois. De tant en tant se me n'escapa alguna que em sembla especialment interessant, però en general és un gènere que trobo sobreexplotat i que tira d'unes línies, sovint massa absurdes. En aquest cas va ser una casualitat que van unir allò que feien a la TV amb la mandra del moment i la incapacitat de trobar res millor per veure. I bé, la peli no se si és ben bé d'un súper heroi, perquè el paio no és que tingui cap poder, tot i que menja d'un cert imaginari similar. I al final guanyen el bons, i els dolents perden, no sense els seus moments de dramatisme necessari. Res de nou!

- Red dot (IMDB). La persecució d'una parella de jovenets en la seva escapada de cap de setmana a la neu, allà al mig de la muntanya lluny de tothom, amb aquells girs de guió tan inesperats que al minut 10 crec que ja es veien a venir de sobres, però que tot i tenir un argument previsible i absurd em va semblar que es deixava veure prou bé. No és dolenta. No és bona.

- Yesterday (IMDB). La vaig veure no fa tant, però estava amb la dona, i per treure'ns el mal gust de la peli anterior em va semblar més que adequada. I sí, és com una faula ensucrada ideal, d'argument tan absurd com resulton. Fàcil d'entendre i de digerir. Em va agradar la primera vegada, i també aquesta segona vegada... i això que tècnicament no n'hi hauria d'haver per tant, però és que a vegades no calen guions ultra espectaculars. Comença amb una premissa absurda, però porta-la fins al final de manera conseqüent i tindràs un gran guió. Eus ací un gran exemple!

- Space sweepers (IMDB). Una altra coreana, que ara feia dies que no m'hi posava. Realment aquest país ha apostat fort pel cinema, i aquesta vegada és una peli de l'espai amb naus espacials i un ecosistema propi, prou ben plantejat. La peli juga amb la seva mística, la lluita de classes i el somni d'un futur millor per a tota la humanitat. Més que correcte tot plegat, si és que us agraden les pelis de naus i tal, clar.

- Bliss (IMDB). La idea de la peli és que vivim en una simulació, però que al final no saps del cert quin dels dos costats és la realitat i quin la simulació. I aquest argument podria ser genial, o podria ser dolent. En aquest cas és mediocre, perquè hi ha moments que sembla que la cosa apunta maneres, però llavors tens la sensació de que ningú s'ha acabat de repassar els forats de guió i passen coses sense sentit, i de manera massa gratuïta. Una pena, perquè ben gestionada hagués pogut ser un mega peliculón.

- Ex drummer (IMDB). Cada tant en tant em trobo alguna peli que no coneixia de res, i que un cop vista tinc ganes de posar en el meu Top 10 de seguida, sorprès pel simple fet de ni tan sols ser conscient de que aquesta peli existia. Aquí en tenim un bon exemple. La tenia a punt feia temps, però em feia mandra... I de cop, un dia apretes Play i salta la sorpresa en plan bèstia. I acaba i penses, què collons he vist? Què ha passat? Que bèstia tot plegat! Doncs aquí la teniu... però per si de cas, no la mireu amb nens a prop!

- Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (IMDB). Feia molt de temps que la tenia al calaix, però mai acabava de trobar el moment de finalitzar la trilogia de les trilogies. Potser és que, poc a poc, he anat perdent la fe, o potser és que la sensació que em generaven les primeres pelis partia del fet que jo era encara molt jove i ho veia tot amb molt bons ulls. Però sí que és cert que les últimes pelis em van semblar ben construïdes, amb moments prou èpics, però que bona part de la màgia s'havia perdut. En tot cas, un no es mira 8 de les 9 pelis per quedar-se a una sola de tancar tota la sèria, així que finalment vam saber trobar el moment, i bé, sense sorpreses... correctet!

- The survivalist (IMDB). Doncs això va d'un món post-apocalíptic, on un paio viu tot sol enmig del bosc allunyat de tothom. Si més no això és el que ell pretén. Fins que un dia arriben a casa seu dues dones, mare i filla adolescent, cercant alguna cosa que posar-se a la boca. I d'aquí n'acaba sortint una relació molt tensa, freda i interessada per totes les parts, però que en el context en que es troben potser és més que molt. Tot i així, viure en un món post-apocalíptic no és precisament fàcil, i clar, passen coses...

- Bajocero (IMDB). Peli espanyola, on en el trasllat d'un furgó ple de presos, en plena nit, i enmig de Conca (Cuenca pels espanyols), en plena nit gèlida, un accident atura el comboi. Els policies del furgó hauran de viure atrapats entre el perill de fora i el perill de dins. I pse, té moments, fins i tot en algun moment apunta maneres, però al final no deixa de ser una cosa correcteta, que fins i tot fa que no sembli una peli espanyola, si no fos perquè el poli prota mostra en tot moment el logo de la Policía Nacional. En tot cas prou correcteta tenint en compte que no està feta a Hoollywod...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT