Pel·lícules vistes: gener 2021

Pel·lícules vistes: gener 2021

No sabeu quantes ganes tenia de tancar ja d'una vegada l'any 2020. Doncs bé, ja som al 2021 i les coses no han canviat tant, però potser prou com per albirar un horitzó raonablement optimista on aquest puto virus no ens dominarà les relacions socials d'una manera tan bèstia com fins ara. Per tant, mentre seguim de confinament local a confinament comarcal, i tornem llavors al confinament local, aprofitem per anar veient pelis per mirar de matar les hores...

- The Little Prince (IMDB). La vaig veure ara fa uns dos anys, i la recordo especialment perquè és la primera peli que vaig veure amb família, amb el meu fill Aniol. Era la primera vegada que veia una peli sencera, i va flipar. Enguany ha tornat a flipar... i és que el Petit Príncep conté una màgia molt especial, a banda de que la peli té la seva gràcia.

- La última fase (IMDB). No se com vaig apretar Play sense haver mirat abans alguna crítica... perquè suposo que la ciència-ficció uruguaiana encara té molt de camí i molt de potencial per endavant, però en aquest cas es tracta d'un toston de diàlegs llargs i un guió avorrit. No la mireu!

- Suspiria (IMDB). Peli molt curiosa. Tot passa en l'Alemanya del mur de Berlín. I la història és d'una ballarina que accedeix en una escola de ballet... però allò és molt més que una escola de ballet, tot i que al principi no ho sembli. I la cosa es va retorçant fins a un punt al·lucinant i sorprenent. En un primer moment vaig pensar que seria avorridota, i em vaig trobar davant d'una enorme sorpresa.

- The Old Guard (IMDB). Un petit grup de mercenaris implacables, que amaguen un gran secret: són immortals. I clar, a partir d'aquí anem descobrint les seves vides i les seves ambicions, que són més que nobles. I clar, ara els tocarà lluitar per salvar la humanitat... una altra vegada. Em va semblar prou entretinguda, tot i que puc entendre que hi hagi gent a qui no li agradi, però és que la manera com expliquen i afronten aquesta immortalitat em va resultar prou interessant.

- About endlessness (IMDB). El film és un conjunt d'escenes individuals que -suposo- volen dibuixar un tot amb certa moralina sobre el propi sentit de la vida. I l'estètica juga amb uns situacions oníriques, estranyes, de color ocre i pastel. Sempre en càmera lenta, i en alguns moments es fa difícil entendre el què s'està veient. Potser hi ajuda el fet de que sigui una peli sueca, no se... però a mi em va avorrir una mica.

- Prisoners (IMDB). Gran peli, on dues famílies veïnes i amigues queden per fer un àpat conjunt, i en el transcurs d'aquest, en algun moment, les dues filles respectives desapareixen. Després de buscar per tot arreu arriben a la conclusió de que han estat raptades. I a partir d'aquí entrem en una successió d'estrès, angoixa i desesperació importants, que obligarà aquests pares a fer coses que mai haguessin arribar a imaginar que farien. Tot per l'amor a una filla. Peliculón dels bons!

- Project Power (IMDB). Apareix al mercat una nova droga d'estètica futurista (una càpsula que fa llum) que activa el nostre cos de manera molt animal. Això vol dir des de fer-te invisible a acabar sent un home antorxa. I clar, la policia no sap ni per on començar per aturar aquesta pandèmia (es pot fer servir aquesta paraula o és tabú fora del món Covid?). Total, que hi ha un poli molt espavilat, i una adolescent que també es creu molt espavilada, que acaben penetrant al cor de tota aquesta màfia. I bé, molta acció feta amb certa gràcia, però el guió és un colador bestial. Ideal per gent que no tingui ganes de pensar gaire...

- Inland empire (IMDB). Òstia... puto David Lynch. Quina anada d'olla més grossa. Molt en la seva línia, de situacions, una darrere l'altre, sense un fil conductor gens clar, i amb moments surrealistes, com quan apareix la família conill. Suposo que em van faltar uns quants gintònics per poder-la comprendre en tota la seva plenitud, però com que no era el cas se'm va fer bastant dura.

- Inuyashiki (IMDB). Un senyor japonès i familiar proper a la jubilació surt a passejar el gos a la nit. Mentre està pel parc sent un soroll del cel, que resulta ser un ovni que emet un raig que il·lumina tot el parc de manera molt bèstia. Al cap d'uns segons, la nau desapareix i tot torna a la normalitat. L'home s'adona que allà a prop, assegut en un banc, també hi havia un noi jove que ha estat testimoni de tot plegat. L'endemà, tots dos s'adonaran de que han adquirit uns poders sobrenaturals que els acabarà enfrontant en una batalla titànica. Sorprenent i satisfactòria!

- News of the World (IMDB). Fins no fa tant, l'analfabetisme era dominant arreu del planeta. És per això que existia l'ofici del relator de notícies, que anava de poble en poble per llegir les notícies del diari als vilatants, que pagaven una entrada i s'asseien en una sala per escoltar-lo, amb el que vindria a ser un presentador del TN rudimentari. El cas és que en aquesta peli tenim a un Tom Hanks fent aquest paper pel vell oest americà. Entre poble i poble acaba carregant a una nena blanca, però que havia crescut amb els indis. I d'aquí en sortirà una bonica història...

- L'immortale (IMDB). En Ciro és un mafiós, però un mafiós amb cor. Trafica amb drogues i armes, però quan és destinat a una petita vila italiana, no dubtarà en protegir als seus habitants (que també juguen al joc de la màfia, però en versió més innocent i familiar). I clar, al final és ell sol contra tots, però com que és un paio que tot i que no parla gaire és molt llest, ja podeu endevinar què passarà, oi? I tot i així la peli es deixa veure...

- Savage (IMDB). De pelis de bandes i tribus urbanes se n'ha fet un munt... però en aquest cas la història de la banda protagonista del film succeeix a Nova Zelanda. I clar, això ho canvia tot. Bé, tot no, que de violència n'hi segueix havent molta. Però si que ens trobem amb una peli entranyable amb una història humana prou ben construïda.

- About time (IMDB). Volia veure una peli amb la dona. Ella volia una peli en clau comèdia romàntica, i jo una de viatges en el temps. I mira, vam topar amb això, que és una comèdia romàntica de viatges en el temps. Pel meu gust, amb un biaix molt més gran cap a la vessant de la comèdia romàntica, però la quota de viatges en el temps me la va salvar. I com que al final la peli està prou bé en el seu conjunt, vam tenir la tarda tranquil·la. Que no ho he dit, però era el primer dia que estàvem sense nens des de feia molts dies! :)

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT