Pel·lícules vistes: novembre 2020

Pel·lícules vistes: novembre 2020

Confinament perimetral local i dies que semblen la roda aquella on passen l'estona les cobaies donant voltes... El 2020 sembla una versió macabra d'El Xou de Truman, però en clau pandèmia mundial... Que per sort, dins de tot anem tirant, però tot plegat engriseix el pensament i part de les il·lusions, amb l'única esperança de que aviat (quin concepte tan ambigu) tot torni a una certa normalitat (encara més ambigu). Per si de cas, mentrestant seguim mirant pelis per matar les hores!

- Hatsukoi (IMDB). Peli japonesa de màfia, noi jove de grans principis que es retroba amb una vella amiga ionqui, però que és tan bona noia que mereix que algú lluiti per ella, encara que això impliqui haver d'aniquil·lar a la meitat de la població de Tokyo. En fi, no és un gènere i format nous, però en aquest cas potser era jo que estava una mica espès, però no em va acabar d'enganxar, tot i que no dubto que la peli tenia les seves coses bones.

- Bad times at the El Royal (IMDB). Peli d'estètica setentera i amb un plantejament inicial d'allò més inquietant... Un hotel al mig del desert, que per casualitat -o no- resulta que hi ha mig hotel en un estat (dels grans Estats Units d'Amèrica, per suposat), i l'altra meitat en un altre estat. Això lluny de ser anecdòtic té una aplicació directa en les llibertats (joc d'apostes) o crims (assassinats). I només començar apareixen un capellà, un home de negocis, una activista afroamericana (que dir negra fa lleig)... i altra gent. Però vaja, tot de perfils diferents, interpretats per actors de primer nivell. I és que en aquell hotel hi passa alguna cosa... Bastant interessant!

- One point 0 (IMDB). En un d'aquells apartaments que surten a les pelis amb mooolts apartaments, que no deixen de ser habitacions amb cuina i lavabo, però que són els habitatges de gent que sol viure sola, hi trobem un programador informàtic que està mig paranoic. Tot plegat passa en una mena de futur distòpic que olora maneres de 1984 o Un món feliç, amb tot de càmeres i personatges de comportaments estranys. Un altre dia que potser estava espès, però se'm va fer una mica massa embolicada, tot i que crec que no era una mala peli.

- Possessor uncut (IMDB). Resulta que hi ha una organització amb una tecnologia que aconsegueix hackejar el cervell d'un individu, de tal manera que una tercera persona passa a tenir el control total del cos en qüestió. Evidentment, això va de conya si vols accedir en algun lloc de manera inadvertida per assassinar a algú. Ningú sospita res, i un cop feta la feina et fots un tiro al cervell (total, no és el teu cos) i feina feta. Però clar, tot plegat acaba generant certa ressaca per qui executa la feina des del quarter oficial. I passen coses.

- Funky forest. The first contact (IMDB). Uf... feia temps que la volia veure perquè n'havia sentit a parlar. Bàsicament és un conjunt de petites històries japoneses de caire surrealista. Però creieu-me quan us dic que surrealisme japonès està mooolt per sobre del que la societat mediterrània entén per surrealista. Que sí, que en Dalí i les seves coses, però els japonesos estan en un altre nivell. Anada d'olla excepcional, només apta si saps on t'estàs posant...

- Greenland (IMDB). Home, un argument nou del tot, que no s'ha vist mai al cine... Allò de que un mateorit ha d'impactar a la Terra provocant una destrucció total i absoluta. I enmig de tot plegat, una família es mou per terra, mar i aire per intentar salvar la vida. I dit això, fins i tot ja podeu sospitar el final, oi? Doncs bé, a mi totes les pelis que siguin en plan destrucció total m'encanten, i aquesta està prou ben construïda. Té alguns moments del tot innecessaris, però més que acceptable dins d'aquest gènere.

- Mèdia hora (y un epílogo) (IMDB). En mitja hora poden passar moltes coses. En aquest cas es tracta de diferents històries creuades d'una colla de personatges que, en només 30 minuts, provocaran una cascada de situacions de finals que no us diré. Però és una mica allò de la papallona que mou les ales no se on, i que provoca un referèndum il·legal en un altre lloc. I dit així sembla la òstia, i la peli no és gens dolenta, sense ser una obra mestra.

- Aztech (IMDB). M'agrada provar drogues noves... però crec que la ciència-ficció mexicana la deixarem una temporada, perquè si aquesta peli n'havia de ser un dels seus principals exponents, diria que la cosa no està anant en la bona direcció. Massa estrany i rocambolesc tot plegat...

- The balkan Line (IMDB). Darrerament he tingut unes quantes experiències amb el cinema rus. En aquest cas m'he trobat davant d'una situació estranya, i és que la història xoca de ple amb el que suposadament se de la Guerra dels Balancs. Perquè clar, en aquest cas, tot el conflicte és vist des de l'òptica russa, i els dolents són la ONU, els britànics, els albanesos de Kosovo, etc. I clar, això et desconcerta perquè tenim un relat molt arrelat de com van anar les coses, i costa posar-se a l'altre costat per veure el seu punt de vista, perquè estem acostumats a que ells sempre són els dolents... i això que tot plegat no deixa de ser una peli més d'acció, trets, explosions, morts èpiques, etc. És només el context de la Guerra dels Balcans, que a la vegada em va fer adonar de que és una guerra poc cinematogràfica. Potser falten més pel·lícules d'aquest conflicte per disposar de més punts de vista.

- Antebellum (IMDB). Ostres, aquí va passar que abans de veure la peli vaig llegir la sinopsis i vaig veure que a IMDB rondava el 5 i mig. Però som-hi, que no he trobat res millor. I patapam, em trobo amb un peliculón, amb un argument del tot inesperat, que en un moment determinat fins i tot em va obligar a apretar pausa i assegurar-me de que estava veient la peli que creia que estava mirant. I és que normalment entomo bé les sorpreses argumentals de les pelis, però aquí em devia agafar baix de reflexos, que tot plegat va aconseguir sorprendre'm i trobar-me una peli que vaig gaudir molt.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT