Pel·lícules vistes: octubre 2020

Pel·lícules vistes: octubre 2020

Aquest mes he assolit un total de 17 pelis vistes. Ara em fa mandra mirar-ho, però m'atreviria a dir que ha estat el mes més prolífic des de que em dedico a llistar les pelis que veig. I d'això aviat en farà 6 anys... La culpa ha estat el confinament directe o indirecte, i una vida amb harmonia amb el Covid-19, que no ens permet fer massa cosa a fora de casa. Total, què hem de fer doncs, oi? Doncs mirar pelis!

- Intersect (IMDB). Un grup de talentosos universitaris aconsegueix crear, amb l'ajuda del seu professor, una màquina del temps que acabarà obrint les comportes a móns paral·lels amb éssers sinistres. I dit així sembla un plantejament prou interessant, però és una producció que justeja per tot arreu i que, per tant, no assoleix l'èxit esperat. Una pena...

- Super comet. After the impact (IMDB). Aquí tenim un documental mirant de recrear la caiguda d'un meteorit igual que el que va arrasar amb tots els dinosaures, caient al mateix lloc i de la mateixa manera que es creu que va caure... però que passés en l'actualitat. Podrien sobreviure els humans? Doncs a partir de diferents històries podem prendre consciència de l'impacte que té pel planeta un cataclisme d'aquest nivell.

- Black Box (IMDB). Un paio té un accident i queda quasi mort, però els doctors aconsegueixen reanimar-lo a partir d'un procés molt experimental. Tot i així, la seva nova normalitat és molt estranya. Tot és estrany. Fins i tot els records i els pensaments. Alguna cosa està fallant...

- Edge of Tomorrow (IMDB). Ja l'havia vista i em va agradar bastant perquè no deixa de ser una versió de 'Atrapat en el temps', on el bo d'en Bill Murray repetia cada dia el mateix dia, però amb la diferència que en aquest cas l'entorn és completament diferent... Un soldat en una batalla a mort amb uns extraterrestres que pretenen dominar la Terra. A cada nou despertar hi pot haver un aprenentatge que pot ser útil en la lluita contra els aliens.

- Prisoner X (IMDB). Un presoner està sota custòdia des de fa més de 2 dècades. Sembla que és un personatge estrany que no encaixa bé en la nostra societat. Com si sabés més coses de les que hauria de saber. Com si no fos del nostre present. Com si vingués del futur o d'una dimensió paral·lela. Però no n'hi haurà prou amb sospitar-ho, sinó que caldrà poder-ho demostrar. I clar, ell no ho posarà gens fàcil!

- Contratiempo (IMDB). Un assassinat. Un empresari d'èxit. Una noia. I una policia molt obstinada amb un cas que sembla impossible de resoldre, especialment quan el cronòmetre és un compte enrere i la pressió del temps es va fent cada vegada més forta. Qui aconseguirà sortir-se amb la seva?

- Tunnelen (IMDB). A Noruega hi ha molts túnels perquè tenen moltes muntanyes, i és una bona manera de retallar distàncies. Però n'hi ha tants, i són taaan llargs, que sovint no donen a l'abast quan sorgeix alguna emergència. I aquí tenim la pel·lícula... un túnel llarg ple de vehicles, i de sobte... patapum. I ja la tenim liada. Aconseguiran salvar-se els ciutadans atrapats en aquest túnel? Doncs això!

- Cloverfield (IMDB). Admet-ho que quan la vaig veure al seu dia, en tenia tantes ganes, que em vaig empassar una versió en screener. Haig de dir que és una cosa que fa una dècada que ja no faig, i que aquesta va ser una de les darreres vegades que ho vaig fer. Per tant, em va semblar quasi com veure una peli nova que no havia vist mai quan la vaig poder veure en 4K. I si, realment és molt interessant i a un ritme molt trepidant, que no saps mai cap on t'acabarà de portar tot plegat. És una por estranya i nova...

- Eter (IMDB). Un científic amb aires de grandesa que creu haver trobat un poder extraordinari en l'éter, però en els seus experiments només provoca víctimes. Tot i així l'exèrcit li perdona la vida a canvi de que experimenti per ells, i els resultats... bé, no acaben sent cap meravella precisament, però en temps de guerra res sembla tan greu.

- Save yourselves (IMDB). Una parella d'enamorats decideix anar a passar un cap de setmana en un allotjament rural, però amb una condició important... desconnectaran els mòbils i qualsevol altre aparell digital que tinguin. Però -i ja és mala llet- justament en el moment que paren els dispositius resulta que uns extraterrestres decideixen conquerir la Terra, i ells no en seran gens conscients. A partir d'aquí tenim una comèdia romàntica simpaticona sense més pretensions.

- Archive (IMDB). En un futur proper podrem, si la persona mor d'una manera controlada, se li podrà mantenir el cervell allotjat de manera digital en una mena de servidor, des d'on les persones vives podran seguir contactant amb ell, tot i que la situació es va degradant, i aquesta situació és sempre temporal, tot i que justa per poder acomiadar-se o desevetllar alguna dada important que hagués pogut quedar penjada. Però un científic decideix que no es conforma amb això i que vol recuperar la seva parella sigui com sigui...

- Borat: Subsequent Moviefilm (IMDB). Aquí tenim la segona part del bo d'en Borat. I crec que la peli no aconsegueix l'efecte sorpresa de la primera, però que tot i així manté un to més que acceptable, amb algunes escenes que aconsegueixen fer-te descollonar una mica bastant. Clar que riure's dels americans sembla que cada vegada és més fàcil perquè cada vegada són més una caricatura de si mateixos. Només cal a algú de fora posant-ho de manifest, encara que provingui de Kazakhastán.

- Books of blood (IMDB). Aquí va un conjunt de 3 històries lligades en l'espai i el temps, amb esperits que aparentment parlen a través d'humans, i escarabats sortint de les parets. Interessant, però a moments massa confusa...

- Bird Box (IMDB). Una altra peli que ja vaig veure en el seu moment, però que aquesta vegada vaig veure amb la companyia de la meva senyora. I em va semblar tan ben portada com la primera vegada que la vaig veure (que hi ha pelis, que al segon visionat et cauen als peus). Però en aquest cas, amb actuacions del nivell de la Sanda Bullock o en John Malkovich, aconsegueixen convertir una peli que en un altre context seria de Sèrie B, en una petita joia del terror, la intriga, la tensió i els extraterrestres... encara que ni tan sols els arribem a veure!

- Simpathy for Lady vengeance (IMDB). Feia temps que tenia aquesta joia coreana pendent de veure, i com la majoria de joies coreanes és una peli més llarga que curta. Però el problema no és aquest sinó el garbuix argumental, que va fer que en molts moments perdés el fil per complet. El resum, una dona jove que mata un nen de 5 anys, fet que la porta a presó. Però a darrere hi ha molt més per explicar.

- The Wolf of Snow Hollow (IMDB). En el típic poblet petit americà d'aquests amb muntanyes i que neva amb facilitat, hi estan passant coses molt atípiques. Diferents assassinats on totes les pistes porten a pensar que es tracta d'un home llop. Però si en teoria no existeixen, qui més hauria pogut ser si toootes les pistes porten sempre al mateix culpable?

- Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (IMDB). Recordo que d'aquesta peli se'n va fer una campanya de publicitat a la tele. I ho recordo perquè és atípic, si és que no es tracta d'un blockbuster de primer nivell, i a vegades ni així... I aquesta peli ja es veia que era una altra cosa. Però perquè la feien aquesta campanya doncs? Després vaig mirar diferents webs de cinema on li posen notes de notable i excel·lent, cosa que em va convèncer per veure-la. La història no deixa de ser un drama a l'Amèrica profunda afrontat per una mare que reclama justícia per la via que sigui...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT