Pel·lícules vistes: setembre 2020

Pel·lícules vistes: setembre 2020

Ha estat un mes especialment prolífic a l'hora de veure pelis (gràcies Covid-19 per deixar-me passar tantes hores a casa), i diria que la collita ha estat més que significativa. Crec que no he vist cap peli mítica, però la mitjana ha estat més que notable. Aquí teniu el llistat d'aquest mes:

- Legacy (IMDB). A vegades m'equivoco i no miro les valoracions d'una peli abans de veure-la, i llavors tot són desgràcies. Aquest n'és un bon exemple... Peli que apunta a thriller, però que és un cagarro ben gros. Una pèrdua de temps total.

- Freaks (IMDB). Una nena ha passat tota la seva infantesa tancada a casa seu, amb un pare que li vigila tots els moviments, i que no la deixa sortir fora sota cap concepte. La nena, òbviament, no desitja res més que anar a fora... però potser no és un pare malvat, sinó un pare protector i les coses no són ben bé com semblen. Interessant evolució de la situació...

- Mortal (IMDB). Una mena de vagabund divaga per les carreteres de Noruega, però quan la policia l'intenta capturar, els resultats són desastrosos per la policia... que dit així sembla l'argument de Rambo, però no va per aquí la cosa. I és que aquest jove no té ametralladores ni ganivets, sinó que el seu cos desprèn una forta energia. Poc a poc s'anirà descobrint l'autèntica realitat de la seva naturalesa.

- Cien años de perdón (IMDB). Peli d'atracaments, que no per previsible la fa més dolenta... ans al contrari fa un plantejament més que correcte, i treballa els girs de guió i els petits enigmes amb prou fortuna. Però vaja, peli d'atracaments al final de tot. Ideal si us agrada aquest gènere, i un pal si sou del bàndol contrari. A més és de producció hispano-argentina...

- AK-47 Kalashnikov (IMDB). El biopic que estàveu esperant. La història i la vida del Sr Kalashnikov, bàsicament conegut per la seva perícia a l'hora de crear una de les màquines de matar més famoses de la història recent, explicada des del punt de vista rus, que com podeu imaginar desprèn èpica i heroisme a partir dels seus principis. I malgrat tot és una peli que em va resultar interessant i entretinguda, a banda de que és molt fidel a la història darrere de l'AK-47.

- Bill & Ted Face the Music (IMDB). Aquests intents per fer un flashback a nostre jo adolescent de fa 20 anys no funciona, i ja ho hauria de saber... i tot i així me la vaig empassar amb ànim de nostàlgia. I mira, ni tan mal, que diuen... però clar, el meu punt de vista sobre en Bill i en Ted, imagino que no és massa objectiu. En fi, intentaré no tornar a caure en temptacions similars.

- La escopeta nacional (IMDB). Doncs sí... 42 anyets que tinc, i encara no l'havia vista. Doncs au, ja està fet. I haig de dir que em va agradar molt, i em va aconseguir fer riure en molts moments. Realment és una gran paròdia de l'Espanya de sempre. Vigent llavors, i vigent ara. Una puta broma de societat, que només em fa venir més ganes de fugir d'Espanya!

- I'm tninking of ending things (IMDB). El nou experiment del bo d'en Kaufman, no podia ser res més que una història que aparenta abastable, però que és un parany, perquè poc a poc va prenent unes formes impossibles d'abastar amb sobreposició de tempos impossibles i situacions estranyes (per dir-ho suau)... però que malgrat tot acaben creant una essència i una sensació, amb moments d'enorme tensió. Perquè la vida no és fàcil ni passa en un sol pla, sinó que tot conflueix. Només apta per gent a qui li agradi la transgressió cinematogràfica en quasi tots els seus aspectes.

- The blackout (IMDB). Segona peli russa d'aquest mes, i aquesta vegada del gènere de la ciència ficció. De cop, un dia, tot el món s'apaga, es mor, sense més... Bé, tot el món, no. Un bon tros de Rússia, amb Moscou al centre, i alguns territoris de Bielorússia, Ucraïna, Lituània, etc. tot segueix com sempre. Però caldrà resoldre aquest misteri tan misteriós. I així, les grans forces de defensa russes inicien tot d'operacions per introduir-se en territori fosc per veure què ha passat. I oi tant que trobaran coses...

- Villain (IMDB). Fins i tot els més dolents, arribats a certa edat, solen optar per retirar-se i mirar de viure amb dignitat la poca vida que els hi queda... especialment si acaben de sortir de la presó després d'una senyora condemna. Però com també sol passar, qui ha tingut una vida agitada no li sol ser tan fàcil de desempallegar-se de tot plegat, per més ganes que hi posi per mirar de convertir-se en un ciutadà raonablement honrat. Fins que li toquen massa les pilotes, i al final acaba sortint el pitjor d'ell...

- Volition (IMDB). Hi ha un paio que sol tenir flaixos del futur. Són moments efímers, que li venen de manera imprevista. Però la seva vida va agafar el camí del vici i la mala gent, que l'utilitzen per fer el mal... fins que un dia tot comença a canviar i algunes coses comencen a prendre sentit.

- Arizona dream (IMDB). Una anada d'olla de les que m'agraden, amb quasi 30 anys a les esquenes, i que a més agrupa actors que van des d'en Johnny Depp a al mític Jerry Lewis (aquesta va ser la última peli de la seva carrera). A moments intens, a moments absurd, a moments profund, a moments caòtic, però acabes la peli amb un molt bon gust de boca. I és que el seu director, l'Emir Kusturica, ja les té aquestes coses...

- Alone (IMDB). Una noia/dona (ara no em sabria posicionar del tot) finalitza una relació sentimental i se'n torna a casa, a l'altra punta dels Estats Units, amb tot el cotxe carregat de trastos. I va completament sola... cosa que aprofitarà un psicòpata per segrestar-la. I clar, ella tampoc li posarà tan fàcil... però donar-li guerra a un psicòpata no és una cosa que es resolgui pim pam, així que la tensió està més que assegurada.

- Sputnik (IMDB). Ara m'adono que aquesta és la tercera peli russa d'aquest mes. Crec que mai havia vist tantes pelis russes en tant poc temps. I la veritat és que no està mal... Uns cosmonautes (recordem la batalla pel nom... els russos n'hi deien cosmonautes, mentre que els americans n'hi deien astronautes) descendeixen de l'espai després d'una missió, però alguna cosa no ha anat bé. Un dels dos cosmonautes està mort. L'altre està viu. Però el tanquen perquè s'ha d'esbrinar què coi ha passat exactament. I en aquest context arriba una doctora russa que mirarà de posar negre sobre blanc, fins que s'adonarà de la magnitud de la tragèdia.

- La fiesta silenciosa (IMDB). Una parella van a la casa de camp de la família, on està previst celebrar-hi el seu casament l'endemà. Tot està a punt. Però els nervis davant d'un fet d'aquesta magnitud acaben generant tensió, i la dona decideix sortir a donar una volta per agafar aire, i acaba a la casa d'una veïns que estan fent una festa. I un cop allà, s'entrompa i s'embolica amb un dels paios que hi ha per allà. I creieu-me que a partir d'aquí la cosa s'acaba embolicant bastant...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT