Pel·lícules vistes: març 2020

Pel·lícules vistes: març 2020

Quan vam entrar al 2020 vaig pensar que tal i com estava anant la meva vida, amb dos fills, la feina, etc... que segurament seria impossible tornar a aconseguir les quotes de pelis vistes anualment que havia assolit anys anteriors. Però en aquesta vida no hi ha res impossible del tot, i mai saps quan pots caure una pandèmia d'abast mundial que ens tanqui a casa durant setmanes (i segurament mesos). Així que, contra tot pronòstic, aquest mes de març ha estat un mes productiu a nivell de visionat de pelis. És ben bé que quan la vida et dona llimones...

- Tonari no Totoro (IMDB). Feia temps que tenia pendent aquesta petita joia del mestre Miyazaki, i finalment la vaig poder gaudir amb el meu fill, que va flipar amb el canvi de panorama dels dibuixos animats als quals està acostumat. Tot amb un moviment tan natural i precís, i amb tanta màgia, que és impossible que no t'atrapi...

- Memories of murder (IMDB). Aquests dies he fet una important penetració al cine coreà (del sud, clar). Aquí tenim una història d'assassinats que manté a la policia en vetlla sense saber ben bé cap on tirar. Tot plegat amb uns codis i unes maneres a les que no estem massa acostumats de veure al cinema.

- The man from nowhere (IMDB). Aquí tenim una altra coreana. En aquest cas és un jove solitari que sembla ocultar un passat obscur. Quan volen fer mal a la mare i el seu fill que viuen al costat de casa seva anirem coneixent l'autèntica personalitat d'aquest personatge. Sense pietat. No és una premissa nova, però està desenvolupada d'una manera que sovint aconsegueix sorprendre.

- The chaser (IMDB). I una altra coerana... Aquí tenim un assassí de prostitutes que ningú aconsegueix localitzar. Finalment, un xulo amb principis li segueix la pista i el persegueix de manera incansable. Però evidentment res no serà gens fàcil. Haig de dir que aquesta em va agradar especialment.

- Indiana Jones arca perduda (IMDB). És que no cal ni comentar-la. Només que feia molts anys que no la veia, i la vaig veure amb el meu fill, que òbviament va flipar amb colors... però en les estones entre escenes d'acció s'avorria bastant i passava bastant de la peli. Jo m'ho vaig passar teta, i ja he perdut el compte de les vegades que l'he vista...

- El viatge de chihiro (IMDB). Un altre nom mític de la saga d'en Miyazaki. Aquesta la vaig veure no fa massa, però m'ho vaig passar igual de bé. La peli conté tanta màgia, que no pots deixar de mirar i intentar esbrinar què és cada cosa, i què significa, si és que signifiquen res. I tot i així t'atrapa totalment.

- 1917 (IMDB). Mira que el títol havia rebut grans elogis, però la vaig mirar amb unes expectatives més aviat baixes... i quin gran error. És un peliculón total. Tan sobrats que anem de pelis de la 2a Guerra Mundial, i que mancats que anem de bons títols de la 1a. Doncs aquí tenim una gran joia en molts sentits. I el fet que estigui gravada en un pla seqüència integral (almenys de cara a l'espectador) encara li dona més realisme. Molt bonica.

- Drone (IMDB). La peli es diu Drone, oi? Doncs més aviat va poquet d'això... i tot plegat és inconsistent amb un guió que flaqueja en molts moments, on crea unes expectatives que mai arriben a res. En fi, un bon bunyol. No la mireu!

- The wailing (IMDB). I tornem-hi amb una altra coreana. Ara va d'un inquietant senyor japonès (?) que viu en una cabana a la muntanya, i tota la gent del poble l'acusa d'assassinats, màgia negra i tal. I clar, la policia no treballa a partir de contes i llegendes... però és evident que alguna cosa molt estranya està passant en aquella regió. I amb tot, no pots deixar de mirar la pantalla perquè realment no tens cap certesa de cap on anirà la cosa...

- Deep (IMDB). Animalons 3D molt bonics, agrupats entre els de colors vius, que són els bons, i els de colors més foscos, que òbviament són els dolents... que potser llavors al final no ho són tant, però que d'entrada ho semblen molt. I així tenim una altra peli infantil que tira dels cànons més bàsics. A l'Aniol crec que li va agradar bastant!

- El hoyo (IMDB). La peli de moda, que tant està donant a parlar. A la peli ens trobem com una mena de pisos amb moooltes plantes, i on en cada planta hi ha 2 persones. Cada dia, a la mateixa hora, baixa una plataforma des del pis zero, amb mooolt de menjar. S'atura un minut al pis 1 (o seria -1, no se) i les dues persones agafen tot el que poden. Després baixa al pis 2 (o -2) i fan el mateix. Però clar, com més baixa la plataforma menys menjar hi queda... i clar, això genera problemes. I moltes preguntes. Perquè és d'aquelles pelis que, com Cube, juga amb les metàfores, les interpretacions, etc. I no està gens malament.

- The invisible man (IMDB). Des de la peli Hollow Man, protagonitzada per un Kevin Bacon que aconsegueix convertir-se en home invisible, que li tenia mania a les pelis que partien d'aquesta trama. Perquè tenia uns efectes especials brutals, però una trama taaan pèssima, que em va fer explotar. De manera que em va costar una mica fer el pas i veure aquesta nova proposta... però haig de dir que em va semblar notablement encertada. Que no és una obra d'art, però que està ben plantejada i no és òbvia. En fi, prou correcta.

- The age of shadows (IMDB). Guaita... una altra coreana. En aquesta ocasió va sobre un grup independentista coreà, perquè es veu que abans eren un territori del Japó (mira, ara entenc perquè li tenien tanta mania a l'avi aquell que vivia a la muntanya, que he comentat unes pelis abans). El cas és que són joves valents (i valentes) i faran el que faci falta per alliberar el seu país del jou japonès... però ni s'imaginen la que els hi ve a sobre, perquè es veu que els japonesos no s'estaven d'òsties llavors. I bé, que tot plegat queda tan lluny, i a la vegada porta records tan propers... Això si, em va semblar que 2 hores i mitja eren una mica massa. Però estava molt ben feta.

- Monster house (IMDB). Una altra peli 3D amb nens que volen combatre les seves pors. Concretament d'una casa que hi ha al davant, que tothom diu que està encantada. Però clar, resulta que en aquest cas tenen raó i la casa té uns poders bastant bèsties i s'endrapa a qualsevol que tan sols trepitja el seu jardí. Així que tenim una peli per nens, però amb un guió i una resolució molt dignes. Per ser la segona vegada que la veia m'ha agradat prou...

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT