Pel·lícules vistes: febrer 2020

Pel·lícules vistes: febrer 2020

Au doncs, ja hem passat el mes de carnestoltes i d'haver de disfressar els nens cada dia d'una manera diferent. Sort en tenen de la seva mare... Però bé, jo vaig fent el què puc. De fet, vaig acabar disfressat de Basilisc de Harry Potter. Imagineu-vos l'escena! I entre disfressa i disfressa he vist aquestes pelis...

- Ali G Indahouse (IMDB). Aquest és el llargmetratge que presenta el gran Sacha Baron Cohen, que ja apunta al que serà un dels actors més camaleònics, atrevits i provocadors del panorama cinèfilm més comercial. Fet que no l'ha privat de fer papers en pelis tan exquisites com Els Miserables... Però aquí tenim l'Ali G, un immigrant dels suburbis de London, que fa servir tots els clitxés i l'humor (més humor que clitxés) per fer una mica de crítica. Amb tot és tan divertida que deu ser la 3a o 4a vegada que la veig.

- Wake in Fright (IMDB). Una nit no tenia connexió i tenia ganes de peli. Vaig remanar pel disc dur i em vaig trobar amb aquesta peli de l'any 1971 i de producció australiana. En un primer moment vaig pensar què collons feia jo tenint aquesta peli... però vaig donar un vot de confiança en el meu 'jo' del passat. Segur que vaig tenir una raó de pes per acabar tenint-la en compte. I el que va passar després no us ho podeu ni imaginar. Peliculón brutal. Enorme sorpresa que, en el fons, vindria a ser el relat d'una nit de borratxera (i faig curt).

- The death of Mr Lazarescu (IMDB). Segon dia sense connexió, però aquí el meu 'jo' del passat a fallar estrepitosament. Almenys a mi se'm va fer mooolt llarga i pesada. És la història d'un senyor ja gran que sembla que no es troba bé i acaba a l'hospital, però tot narrat en temps real, minut a minut, atents a cada detall intrascendent. Com deia, llarga i avorrida...

- Border (IMDB). Vaig veure la foto d'un frame d'aquesta peli on sortia una dona (o era un home?) amb una cara molt xunga i inquietant. Volia saber què coi era allò, i patapam, vaig trobar una petita joia. No la titllaria d'obra mestra, però si que va aconseguir sorprendre'm i mantenir-me enganxat al relat, cosa que no em passa sovint.

- Nevrland (IMDB). Un adolescent alemany homosexual i amb una gran taca de naixement al tòrax coneix a un altre noi, més gran que ell, en un xat. El camí fins a trobar-se no és fàcil, i un cop es troben generen una connexió molt especial. Molt al·lucinògen tot plegat, barrejat amb escenes de tall costumista, com la feina del xaval -i el seu pare- en un escorxador de porcs.

- Black Hollow Cage (IMDB). Peli inquietant. Una família composta per pare i filla viuen en una casa aïllada al mig del bosc. Un dia, la filla troba un gran cub negre, que sembla ser una mena de màquina el temps que l'avisa dels perills que l'envolten. Mentrestant, el pare rescata a dos germans també joves (noi i noia), als quals convida a la casa. A partir d'aquí comencen a passar coses inquietants...

- The Killing of a Sacred Deer (IMDB). M'envia un missatge en Ramon preguntant si he vist aquesta peli, que és del mateix director de Lobster, i que si no, que la miri. Doncs res, som-hi de seguida. I sí... història rarota, de les que m'agraden a mi, i relatades en un to curiós i engoixant, que provoca a l'espectador. Un pare de família té una estranya i clandestina relació amb el fill d'un pacient seu, que per desgràcia va morir. Tot sembla que va bé, però en algun moment tot plegat fa un click que ja no tindrà retorn.

- The Favourite (IMDB). En Ramon també em recomana aquesta, del mateix director que la d'abans. Doncs som-hi també... Però aquí no és una peli rarota, sinó que és una cosa més normal. La batalla de dues dones per ser les assistentes principals de la Reina d'Anglaterra, que pixa una mica fora de test en general, i per tant, aquesta absència mental que la desconnecta de la realitat convertirà de facto a l'assistenta principal en la persona que exerceix el poder real. I evidentment, cap de les dues voldrà cedir així com així.

- Mouse-X (IMDB). Aquest és un curtmetratge amb una història circular que funciona com un precís algoritme on tot passa quan ha de passar i de la manera en què ha de passar. Res és a l'atzar, o això sembla. I tot plegat, en un escenari absurd, incoherent i neguitós. Podria ser una metàfora sobre la pròpia vida, de fet.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT