Pel·lícules vistes: desembre 2018

Pel·lícules vistes: desembre 2018

Fins a 17 pel·lícules he vist aquest mes de desembre. Diria que és el rècord mensual des de que comptabilitzo totes les pelis que veig. I tot plegat fa que el 2018 es tanqui amb un total de 108 pelis, que és la segona millor xifra dels darrers anys: 2017 (87), 2016 (97) i 2015 (128). I a què es deu aquest esprint de final d'any? Doncs segurament perquè cada vegada segueixo menys sèries, i perquè he estat uns quants dies sense connexió a Internet, que he aprofitat per tirar de coses que tenia baixades i que mai trobava el moment de veure. I si he estat sense connexió és perquè ens hem mudat a una casa nova, tancant un any rodó, que s'acabarà de resoldre el proper mes de maig quan neixi l'Elna.

- Anon (IMDB). En un futur on tots estem sota vigilància i cap acció passa desapercebuda, i per tant, penalitzada si s'escau, és normal que hi hagi persones que lluitin per mantenir el seu anonimat malgrat la dificultat que això suposa. A partir d'aquí, qualsevol crim comès per un 'anònim' pot ser un gran maldecap per a la policia.

- Gremlins 2: The new Batch (IMDB). Un clàssic dels 90 que il·lustra de manera idònia una manera de fer cinema molt d'aquella època... fantasia, absurditat amb bons i dolents molt evidents. Veure aquesta peli amb ulls d'ara es fa estrany, però no deixa d'enganxar. Serà la nostàlgia?

- Monsters (IMDB). Una invasió alien no cal que sigui amb una raça superior de tecnologia avançada disparant grans canons làser sobre la Casa Blanca... També poden ser bèsties salvatges que cerquen el seu lloc i que topen amb uns éssers humans a la defensiva. Un viatge atravessant les seves terres fa que tot sigui estrany i convuls. El món ja no serà mai més com era.

- Beirut (IMDB). El Liban dels anys 70 podia ser un paradís neo-colonial si mirem la primera meitat de la dècada, però un infern caòtic total si mirem la segona meitat. Com va passar d'un estat a un altre és fruït d'una crua guerra civil en un territori altament inestable i en plena guerra freda. Els serveis secrets americans van anar de cul aquells anys mirant de no perdre bous i esquelles. Aquí en tenim un episodi centrat en el segrest d'un espia americà i tot el que envolta aquest fet.

- Along with the gods. The two worlds (IMDB). Morir-se és fàcil, però arribar a les portes del cel ja no ho és tant. Encara és més complicat si, un cop mort, optes a la reencarnació perquè llavors t'espera una mena de gincama celestial per poder acreditar la puresa de la teva ànima. Sort que els teus guies t'ajudaran amb tot el que faci falta per tal d'aconseguir aquest premi tan desitjat.

- Side effects (IMDB). Tot va bé, o més o menys bé, quan una consumidora de pastilles anti-depressives comet un crim brutal. Però ella no recorda absolutament res a causa de les pastilles. És culpable o és innocent? La resposta pot ser complexa o simple... aquesta peli ens ho ensenyarà.

- The domestics (IMDB). Una altra peli de futur apocalíptic, però bastant anada d'olla. Per les carreteres i els pobles hi ha estranyes tribus urbanes que competeixen per fer-se amb el control del territori amb unes maneres d'actuar i una estètica molt adolescent. Enmig de tot plegat, una parella intenta creuar el país per poder veure els pares d'ella (o els sogres d'ell, segons com es miri). Pel mig, tota mena d'aventures de Sèrie B.

- Prodigy (IMDB). Ser un nen superdotat pot ser una benedicció o un càstig. Això segon passa si uses el teu súper talent i els poders que se'n deriven per fer el mal. Així doncs, la pobra criatura està emmordassada en una sala de seguretat on un grup de gent decidirà què fer amb ella. Aquí és quan apareix una mena de súper pedagog que mirarà de calmar a la bèstia. Òbviament, no serà feina fàcil.

- Z for Zacariach (IMDB). Mira, un altre peli de futur apocalíptic. Aquesta està una mica més treballada i mostra un indret on a causa de la disposició de les muntanyes i les valls que conforma, ha creat una mena de reserva immune d'un mal que ha despoblat la terra. Allà hi viu una noia tota sola que un dia troba a un científic que hi arriba. Però repoblar la terra no és pas feina fàcil, especialment quan arriba un tercer home al poblet... i és que la tensió per fer-se amb la única femella serà important.

- Bird box (IMDB). De cop i volta una invasió alien provoca que les persones que els veuen tendeixin al suïcidi immediat deixant un escampall de cosses sense vida pels carrers. Els supervivents aprenen que la única manera de sobreviure és tapar-se els ulls i senzillament no veure'ls. Però si la vida apocalíptica ja és complicada per si sola, imagineu-vos fer-ho a cegues. Al final queda una peli més interessant del que la sinopsis fa sospitar.

- The house that Jack built (IMDB). Aquesta és la història d'un assassí en sèrie, des dels seus inicis fins al caos més absolut. Matar s'ha convertit en un sàdic i violen passatemps que cada vegada és més recargolat. Pel camí veurem l'evolució de l'individu, les seves pors i les seves misèries.

- In un giorno la fine (IMDB). Un holocaust zombie -un altre-, però aquesta vegada l'acció passa a Itàlia... i això ja fa que tot sigui una mica més diferent del que estem acostumats. En el moment de l'apocalipsi, un home de negocis queda atrapat en un ascensor, i des d'allà podrà viure la situació des de molt a prop. Atrapat, però a la vegada, salvaguardat de l'atac dels zombies.

- The great art robbery (IMDB). Mig documental, mig peli. Un presentador de televisió proposa el robatori del quadre d'una galeria d'art. Anuncia el dia i l'hora en que es cometrà el robatori, i amb una petita tropa de jubilats mirarà d'assolir el repte proposat.

- Let the right one in (IMDB). A la freda nit sueca, algú està assassinant a individus del carrer i traient-los tota la sang del cos. Poc a poc descobrirem què s'amaga darrere d'aquests crims, i com es viuen a través del dia a dia d'un nen que viu en una societat local i petita.

- Patriots day (IMDB). A la marató de Boston de 2013 es va cometre un atemptat amb bombes on van morir 3 persones. La peli mostra el minut a minut d'aquells dies, i com la bona coordinació de les diferents policies d'Amèrica aconsegueixen localitzar els culpables i acabar amb ells. La sobredosi de bandera i patriotisme no poden sorprendre a ningú que hagi llegit el títol de la peli. I tot i així és un treball bastant ben fet.

- Bad boy bubby (IMDB). Un home de 30 anys porta tota la vida visquent en una casa petita plena de deixalles i brutícia. La seva mare li ha fet creure que a fora hi ha un gas tòxic que ho mata tot, i el nen (ara ja adult) viu amb pànic la seva existència, mentre la seva mare abusa d'ell de totes les maneres imaginables. Fins que un dia, l'home (o el nen) decideix arriscar-se i sortir. El que passarà després us sorprendrà...

- The little prince (IMDB). Segurament en algun moment de la vida heu llegit aquest clàssic francès de tantes interpretacions possibles. La peli en format animació digital construeix un relat naïf i tendre que gira entorn d'aquest llibre i dels valors que proposa. Va ser una bona manera de passar la nit de cap d'any amb l'Elisenda, l'Aniol i jo al sofà, tots 3 atents a la pantalla. La primera peli que veiem plegats. Va ser bonic!

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT