Pel·lícules vistes: setembre 2018

Pel·lícules vistes: setembre 2018

Aquest ha estat un mes prolífic. Cada vegada miro menys sèries, i cada vegada miro més pelis. Potser estic en un canvi de cicle... A més, aquest mes he tingut la sort de topar amb uns quants títols bastant interessants. Aquí els teniu tots:

- The autopsy of Jane Doe (IMDB). Un pare i un fill treballen colze a colze en una funerària d'un poblet petit i tranquil. Un bon dia porten el cos d'una jove, a la qual se li ha de practicar l'autòpsia per mirar d'esbrinar la causa de la seva mort. Els silencis ben dosificats fan apujar la tensió a mida que el procés es va realitzant, i que a cada pas deixa més sorpresos als dos treballadors. Alguna cosa estranya hi ha amb tot plegat. Interessant.

- Billionarie Boys Club (IMDB). A primers dels anys 80, un parell de joves de famílies de classe mitjana es volen fer lloc dins de les èlits econòmiques de Wall Street a partir de les bones relacions dels seus amics de la jet set. Però el preu a pagar per poder fer-se un forat poden ser terriblement grans. N'esperava més...

- Solo. A Star Wars Story (IMDB). Poca presentació li cal al Sr Han Solo, en una mena de viatge al seu origen, ple de clitxés, que d'altra banda són ben habituals en el món Star Wars, i que poc aporten a la saga. Només apta per a fans d'aquesta sèrie.

- Mom and dad (IMDB). Estem acostumats a atacs zombies de tota mena, però cap com en aquesta pel·lícula, on els pares embogeixen per poder matar els seus fills, sigui com sigui, i al preu que faci falta. Sense cap raó lògica aparent. I a partir d'aquesta premissa es construeix una estranya peli a mig camí del terror i la comèdia, on només hi faltava en Nicolas Cage per dir-hi la seva. I malgrat tot, jo m'ho vaig passar prou bé.

- Raw (IMDB). Una noia vegana de nivell integrista comença el seu primer curs universitari. Durant la fase de les novatades es veu obligada a menjar carn, i de cop descobreix que li agrada. De fet, li agrada molt. De fet, li agrada massa... I clar, llavors passa el què passa. D'una tensió exquisita.

- Dans la brume (IMDB). La ciutat de París es veu sepultada per una mena de núvol tòxic que ho cobreix tot fins a unes 5 plantes d'alçada. Qualsevol que no hagi pogut fugir-ne ja està mort. Els supervivents hauran de lluitar per salvar les seves vides davant d'un fenòmen tan estrany. El final, bastant previsible... però si us agraden els cataclismes es deixa veure.

- Grain (IMDB). Peli rara rara i en blanc i negre. Un futur apocalíptic en que un un dels membres supervivents decideix accedir a la zona prohibida per mirar de localitzar un científic que podria tenir una fórmula per resoldre tots els mals. Un cop allà només passen que coses estranyes, que bàsicament evoquen a tota mena de metàfores i dobles lectures. Amb calma -la peli és lenta- es deixa veure.

- Johny got his gun (IMDB). No hi ha res tan fascinant com descobrir una petita joia del 1971, que podria ser perfectament una peli contemporània. Un jove soldat de la primera guerra mundial queda cec, sord, mut i sense cap de les 4 extremitats. I tot i així no està mort... o aquesta vida és realment vida? Una peli que ens porta a moltes interpretacions i debats, i que evoluciona notablement bé.

- Eternal sunhine of the spotless mind (IMDB). La metàfora és senzilla... quan l'amor és tan fort i pur sempre retorna malgrat que hom es vulgui esborrar l'altra persona de la memòria, encara que sigui a nivell quirúrgic. I per dir això tenim quasi 2 hores de peli que es fan llargues. De fet, em costa entendre com pot estar tan sobrevalorada aquesta peli.

- Animal world (IMDB). Jugar a pedra, paper i tisora. Tan fàcil com això, però convertit en una enorme peli d'acció, mafiosos, casinos flotants i tota mena d'enganys i traïcions, farcida d'efectes especials. Un còctel tan gros per un principi tan senzill, que em va semblar una peli molt interessant.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT