Pel·lícules vistes: febrer 2018

Pel·lícules vistes: febrer 2018

El febrer és el mes més curt de l'any, amb només 28 dies, o 29 si és un any de traspàs. El darrer fou el 2016, de manera que tenint en compte com de curt ha estat el mes, veient el llistat de pelis vistes sembla que he fet xifres de rècord... 12 en total. Aquí van:

 

- Pacha, el arquitecto de la noche (IMDB). No és precisament una peli, sinó un documental sobre l'imperi discotequer Pacha construït per l'empresari català Ricardo Urgell. De fet es pot arribar a pensar que la seva manera d'entendre la nit ha estat el model adoptat per mig Europa i mig món...

- Bright (IMDB). Les pelis d'elfs, orcs, nimfes i tal estan ambientats en aquesta peculiar estètica medieval de Game of Thrones, The Lord of the Rings o Willow... Però que passaria si s'ambientés en època actual. Com conviurien totes aquestes races juntes en un mateixa ciutat? Hi hauria racisme? Doncs aquí tenim un humà i un orc com a tàndem policial. El que passa a continuació és prou correcte donada la premissa...

- The purge (IMDB). Per tal d'assolir la pau social, l'estat autoritza 12 hores de crims sense que tinguin cap càstig. Durant 12 hores l'any es pot cometre tota mena d'assassinats amb la voluntat d'apaivagar els ànims i els instints més ferotges durant la resta de l'any. Però clar, en aquestes 12 hores a vegades passen coses molt bèsties...

- The post (IMDB). El New York Times fa públic tot de papers 'top secret' del govern americà sobre la guerra del Vietnam. Això és a mitjans dels 70, i en aquell moment és Nixon qui ocupa el principal seient de la Casa Blanca, que no dubta en prendre tota mena de mesures per silenciar aquest diari. És llavors quan el The Washington Post pren el relleu i decideix tirar endavant amb la publicació. La peli, plena de bons actors i bons moments no deixa d'explicar aquesta història que marcaria un abans i un després en la llibertat de premsa, i que acabaria denunciant el cas Watergate (que obligaria a dimitir al mateix Nixon). Però tanta fàbula periodística em fa pensar en casos com el de Julian Assange, que per fer el mateix que va fer TWP, no ha tingut la solidaritat que representa que hauria de tenir...

- Suburbicon (IMDB). Els Coen hi tornen... Potser no és el dels seus millors films, i tot i així no vaig poder evitar de veure-hi Fargo i tot aquell humor negre i cínic que només ells saben captar. Em va semblar una peli ben aconseguida.

- Jack Reacher (IMDB). En Tom Cruise fent de 'malote' no és segurament el seu millor registre. Però la història té una trajectòria prou original i aconsegueix un ritme més que correcte. Peli de bons, de dolents i de dolents que semblen bons, i de bons que semblen dolents... però al final tot surt com ha de sortir. Hollywood wins!

- The Cloverfield Paradox (IMDB). Tercera i darrera peli d'aquesta trilogia estranya, curiosa i inquietant a estones. Però Lovecraft no és gens fàcil de portar al cinema, i fer-ho des d'un context actual amb tocs de futurisme, és tot un repte. A mi, la primera peli em va provocar una sensació estranya de no saber què estava passant. La segona, una peli d'intriga i claustrofòbia en una situació atípica (amb un John Woodman brillant). Aquesta tercera, doncs bé, però les altres 2 em van agradar més. He dit.

- The Time Agent (IMDB). Aquest és un curtmetrage de mitja hora ambientat a Korea, on un agent del temps es dedica a fer petites i inapreciables alteracions dels fets quotidians amb ànim de mantenir la línia temporal en ordre, o precisament per alterar-la (no queda clar), fins que decideix salvar una noia que s'anava a suicidar. I mira que tothom sap o s'imagina quins són els principis dels viatges al temps, no?

- Lucky number Slevin (IMDB). Fàbula en un context de màfia americana amb famílies enfrontades i històries secretes del passat. Aquí al mig apareix un bon nano, que sense acabar de saber com es troba enmig d'una història que l'obliga a fer coses que mai hagués imaginat. Tot plegat amb un repartiment d'actors de luxe. I tot acaba bé, perquè és una fàbula.

- The Saint (IMDB). Ostres, han fet un remake de The Saint? I com és que no n'estava al cas? Doncs cal apretar el play per entendre-ho... doncs és una versió tremendament mal feta i sense cap mena de gràcia. Sorpren trobar en Roger Moore entre els actors... En fi, no la mireu. Mai.

- Cold skin (IMDB). Feia temps que estava esperant aquesta peli, perquè quan vaig llegir el llibre va aconseguir tocar-me alguna tecla interior... una sensació que pocs llibres han aconseguit. La història de sol·litud, de coratge, d'incomprensió. Tenia ganes de posar-hi cares. I admeto que el film comença notablement bé amb una localització i una fotografia fantàstica. Llàstima que poc a poc va perdent gas fins a un final diferent del llibre, que es fa massa evident a mitja peli.

- The transporter 3 (IMDB). És d'aquelles pelis que et trobes de casualitat a la TV en un moment en que no tens res millor a fer i que acabes mirant per mandra de fer qualsevol altra cosa. I bé, en línia del que era esperable... trets, persecucions, i un bo que és un fora de sèrie, i uns dolents que no en saben prou per enfrontar-se amb un paio així de crac. I al final tot acaba bé i són feliços.

- Mute (IMDB). Els ingredients són ben curiosos. Tot transcorre en un futur incert ple de llums de neó. Un noi amish mut i una prostituta amb el cabell blau. A partir d'aquí entrem en una muntanya russa de fets que van passant i que van donant sentit a la trama. Admeto que a estones em va agradar, i a estones em va semblar buida de sentit. Però bé, correcte.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT