Pel·lícules vistes: gener 2018

Pel·lícules vistes: gener 2018

Comencem l'any, i cada vegada em costa més començar a veure pelis. Repasso els llistats i em dóna la sensació de que els formats més comercials giren sempre entorn a les mateixes històries, amb els mateixos personatges, i amb els mateixos finals previsibles. A vegades no sóc massa exigent i me n'empasso alguna, però quan vull trobar alguna cosa que vagi més enllà, em costa... Tot i així, encara aconsegueixo trobar alguna perla!

- Code inconnu: Récit incomplet de divers voyages (IMDB). La peli comença amb una petita discussió al carrer, però que servirà com a punt de partida per a diverses històries que s'aniran lligant entre elles, i que demostra que la societat té molts més lligams dels que en som conscients.

- Die dunkle seite des mondes (IMDB). Un advocat queda bastant trastocat després d'un cas, i decideix provar noves drogues que aniran creant una situació cada vegada més perillosa. Peli plena de metàfores, però amb la sensació de que no acaba d'arrencar del tot...

- Blade runner 2049 (IMDB). Segona part d'aquest títol, ja clàssic, de la ciència ficció. Se que no ha tingut grans crítiques, i segurament és degut a un guió a vegades massa enrabassat, a vegades massa previsible. Tot i així, aconsegueix penetrar en una àtmosfera completament única i especial, tal i com ja va fer la seva antecessora.

- Baahubali: The beginning (IMDB). Un nadó abandonat en un riu dins d'una cistella, que acaba a mans d'una família de camperols que l'acull. Però quan el nen es torna home decideix remontar riu amunt per conèixer els seus origens reials. A partir d'aquí, escenes d'acció i balls -sovint completament fora de context- del cine més Bollywood. La peli és llarga, però m'ho vaig passar prou bé veient una manera de fer a la que no estic massa acostumat.

- The man from earth: Helocene (IMDB). Segona part de la peli que porta el mateix nom, i que en el seu dia va sorprendre a tothom amb una història fascinant, amb els millors elements de ciència ficció, però sense sortir d'una habitació en tota l'estona, i sense cap efecte especial. Ara bé, aquesta seqüela és extraordinàriament fluixa i mancada de cap sentit. Una pena!

- Una pura formalità (IMDB). Aquesta és una peli de l'any 1994, protagonitzada per  Gérard Depardieu i Roman Polanski (i dirigida per aquest) que m'havien recomanat manta vegades. El resultat és absolutament brillant i fascinant del primer a l'últim minut, amb una història i unes interpretacions magistrals. Tot comença quan el protagonista, Depardieu, és detingut per la policia quan anava caminant desorientat sota la pluja, i portat a la comissaria, on passarà bona part de la nit prestant declaració.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT