Pel·lícules vistes: desembre 2017

Pel·lícules vistes: desembre 2017

Tanquem l'any 2017 amb un total de 87 pelis vistes (contant les d'aquest mes de desembre). Una xifra que queda per sota del 2016 (97 pelis), i encara més per sota del 2015 (128). Però no em queixo... Que en aquests 2 anys he vist créixer el meu petit Aniol, i m'he mantingut fidel a bastantes sèries (el nou opi del poble). També hi ha el fet que ha estat un any mogut que m'ha tingut llargues estones als carrers (que seran sempre nostres). En fi, tornem a posar el contador a zero, a veure què ens prepara aquest 2018!

 

- The history of Technoviking (IMDB). No és una peli, sinó un documental sobre un dels primers grans virals en vídeo que vam conèixer a Internet. Segur que tothom recorda aquell paio nòrdic amb estètica de viking, i amb un tors digne de culturista, ballant com un posseït en una rave. Doncs aquí s'explica l'origen, la història i altres anècdotes que van sorgir arran d'aquest fenòmen. Per cert, el viking en qüestió no apareix ni una sola vegada en tot el film...

 

- Dunkirk (IMDB). Quan Hitler es va decidir a ocupar França es va trobar amb la resistència de l'exèrcit francès i el britànic, que poc van poder fer per aturar les tropes alemanyes, fins al punt de quedar aïllades a les platges de Calais on tot semblava indicar que acabarien aniquilades. Aquest fet hagués estat un gran cop, ja que hagués suposat la pèrdua de desenes de milers de soldats, que en un futur van ser molt necessaris per a la reconquesta d'Europa, iniciada amb el desembarcament de Normandia. Aquesta és una bona pel·lícula que ens explica com aquests soldats van aconseguir retirar-se d'aquest cul-de-sac.

 

- Mother (IMDB). Per les referències que m'havien arribat (costa molt veure una pel·lícula sense saber-ne res de res) creia que era una peli de por. Una altra. I em vaig trobar davant d'una agradable sorpresa, que va aconseguir posar-me en tensió en moltes ocasions. Interessant.

 

- Kingsman: The Golden Circle (IMDB). La primera peli d'aquesta saga em va encantar. És agafar James Bond i fer-lo entrar al segle XXI. I no només a nivell d'equipament, sinó també a nivell de format. Total, si vols fer una peli de súper espies, ja em sembla bé posar tota la carn a la graella i que a la peli hi hagi acció de la bona, sense fronteres.

 

- Radius (IMDB). Aquí va una d'aquelles pelis que parteix d'una premissa peculiar, des d'on es crea una història. En aquest cas resulta que hi ha un home que de manera paranormal mata de manera fulminant a qualsevol persona que s'acosta a ell en un radi concret. A partir d'aquí passen coses, tot i que tampoc és un mega peliculón...

 

- The guardians of the galaxy (IMDB). Estic una mica saturat de pelis de súper herois, però l'altre dia no vaig trobar res millor per veure, i em sonava algun comentari que aquesta no estava gens malament, i la veritat és que per ser del gènere que és, es deixa veure prou bé. Això sí, amb tots els clitxés i tòpics habituals, però amb prou gràcia.

 

- The lost City of Z (IMDB). Aquí m'esperava a veure un intent d'Indiana Jones, i em vaig trobar amb una peli de caire realista, ambientada a primers del segle XX, on un oficial britànic és enviat a al llindar de Perú i Brasil per cartografiar una frontera que ningú sap ben bé on comença i on acaba. I tot i que l'home primer hi va una mica forçat, poc a poc hi troba una raó de vida.

 

- Geostorm (IMDB). M'agraden les pelis de desastres naturals, i em deixo endur inclús quan sé que no estic davant d'un gran film. Aquest era un d'aquests casos. I bé, la peli és exactament això... No passaria qualsevol control mínimament científic, però quan et trobes amb que la Terra s'ha envoltat d'una malla de satèl·lits que controlen el clima, què et pots esperar?

 

- Colossal  (IMDB). Una noia jove que retorna al seu poble humil després d'una estada a NYC s'adona de que a Corea del Sud hi ha un monstre (a l'estil Godzilla), que de fet és ella mateixa, i que reprodueix els seus moviments. Un plantejament bastant atrevit, però que tampoc ens diu res d'especial.

 

- Before i go to sleep (IMDB). Una senyora ha tingut un accident de cotxe, i cada dia quan es desperta no recorda res del seu passat. Com si li haguessin fet un reset al cervell. I el seu marit cada dia li han de tornar a explicar qui és amb ajuda de fotografies i tal. Però hi ha coses que no acaben d'encaixar... i aquí tenim una història de suspens prou atractiva.

 

- Gremlins recall (IMDB). De fet no és una pel·lícula, sinó un curtmetratge fet per fans. Però m'ha vingut de gust afegir-lo a la llista, perquè ha estat la última cosa que he vist aquest any 2017. No descobreix res d'especial, i està fet amb un pressupost baix... però aconsegueix el seu objectiu: demanar que algú faci, d'una vegada, la 3a part de Gremlins. Totalment a favor!

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT