Pel·lícules vistes: maig 2017

No falla... quan un mes vaig curt de sèries, augmenta el meu número de pelis vistes. Tinc el pressentiment que el mes que ve baixaré el nombre de pelis perquè estaré sobre massa sèries. Aquí va tot el què he vist aquest mes de maig:

- Realive (IMDB). La idea no és nova, però està notablement ben executada. Ets jove i ric, però t'han dictat sentència de mort. Així que decideixes crionitzar-te, a l'espera de que en un futur incert et puguin despertar, curar-te, i continuar amb la teva vida com si res hagués passat. Doncs bé, aquí s'explora bastant en el costat humà i el trauma que suposaria una situació com aquesta, tant pel protagonista com per la gent que l'envolta.

- Frequencies (IMDB). En un món paral·lel al nostre, els nens són separats depenent de la freqüència que emeten, i que d'alguna manera marcarà el seu futur. Però com ja deveu suposar, això no sempre serà així, i un dels nens desafavorits en aquesta el·lecció lluitarà per l'amor que sent per una nena de freqüència totalment contrària. Una història ben plantejada i ben presentada.

- Genius (IMDB). La feina d'editor no mereixe avui, segurament, el prestigi que havia tingut en alguns moments de la història. La pel·lícula se centra en la figura de Max Perkins's, qui va ser editoar d'autors de la talla de Thomas Wolfe, Ernest Hemingway o F. Scott Fitzgerald. Convertir un manyoc de papers plens de paraules i convetir-ho en un gran llibre no és una tasca a l'abast de tots. Però en aquest procés, l'editor acaba deformant el fons del llibre? El debat està obert...

- Demolition (IMDB). Ets un jove en una situació immillorable. Amb una feina fàcil i lucrativa, i casat amb una dona guapa. Però després de l'accident res tornarà a ser com era, i obligarà a un replantejament total i absolut de la pròpia persona. Divertida i trista a parts iguals.

- Pandora (IMDB). Corea del Sud fa un exercici per imaginar-se què hagués passat si Fokushima hagués passat al seu país. Una central nuclear en hores baixes, una població deprimida laboralment i anímica, davant d'un esdeveniment tan bèstia com l'explosió d'una central nuclear, pot transformar la manera de ser de les persones.

- Logan (IMDB). Les pelis de súper-herois no m'apassionen. Sovint les miro perquè no he trobat res de millor, i sabent quasi al detall què em trobaré. Només els Batman d'en Christian Bale quedaria a banda d'aquesta premissa. Bé, i potser també la saga Logan. Perquè en Logan no és com la resta... Ell ja està de tornada. Molt de tornada. I per tant, tot el que passa, passa d'una altra manera. Espero però que cap productor amb poca feina decideixi fer un Batman Vs Logan, perquè podria ser altament lamentable.

- Uncanny (IMDB). Sabeu aquelles pelis que et van introduint poc a poc als fets, i que tu ja des d'un primer moment has suposat que hi hauria un cop d'efecte, que no pots deixar d'esperar i esperar fins que al final succeix tal i com preveies, i que òbviament ja no suposa cap sorpresa? Doncs això em va passar amb aquest film. M'ho veia a venir taaant, que em va entristir descobrir que tenia raó. M'hagués agradat un gir que hagués sobrepassat la meva predicció. No va ser així. Una pena.

- Pieles (IMDB). Desconeixia l'existència d'aquesta peli, i va ser una enorme sorpresa en quasi tots els sentits. Original, extravagant, amb personalitat i personatges únics. La premissa és òbvia: la bellesa està en el nostre interior. Ara bé, no se m'hagués acudit mai de representar-ho d'una manera tan fascinant com ho ha fet Álex de la Iglesia. Us la recomano molt!

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT