Pel·lícules vistes: març 2017

Porto una ratxa de pelis no massa brillants, que no vol dir que siguin totes dolentes... però certament he tingut temporades on he sabut trobar coses que m'han agradat més. Sigui com sigui, aquí va el llistat de pelis vistes d'aquest mes de març.

- My honor was loyalty (IMDB). Peli de la 2a guerra mundial des del punt de vista d'un soldat alemany. Certament és el punt de vista menys cinematogràfic, ja que Hollywood sempre ens ha donat el punt de vista d'aquesta guerra on s'ha sobredimensionat molt més el paper dels americans que no pas dels autèntics protagonistes. Des del punt de vista nazi recordo la mítica Cross of Iron, però tampoc en sabria anomenar gaires més. Aquesta, per cert, és bastaaant fluixeta...

- Toni Erdmann (IMDB). Feia dies que no enganxava una peli amb tints surrealistes que m'atrapés al sofà. En aquest cas, la situació d'en Toni, un jubilat divorciat que vol recuperar la relació amb la seva filla, i que per fer-ho actuarà de les maneres més extravagants i estranyes. Curiosa des del minut 1, tot i que potser un pél llarga pel meu gust (2h 42m).

- The cabin in the woods (IMDB). Un grup de joves adolescents ben fornits (i fornides) decideixen anar a passar unes vacances a la casa que el familiar d'un d'ells té en un bosc. Pel camí ja es presagia alguna cosa estranya, que es confirma quan, un cop a la casa, arriba la nit. Fins aquí tota la part comuna amb centenars de pelis d'aquesta estructura de terror tan i tan usada... Però no us imagineu el què passa a partir d'aquí. I s'agraeix que passin coses diferents!

- Trash fire (IMDB). Que en una relació és millor que no hi hagi massa mentides, és un fet més que sabut. En aquest cas, les mentides s'acumulen en una muntanya gegant que enrarirà tota la relació entre la parella, familiars, etc. Se'm va fer una mica pesada...

- Split (IMDB). Que una jove sigui segrestada per un sonat no és pas res de nou. Ara bé, que el sonat en qüestió estigui diagnosticat amb fins a 23 personalitats diferents, podria fer embogir a qualsevol.

- Rogue One (IMDB). La primera peli de la saga d'Star Wars que no vaig a veure al cinema. Diria que la darrera vegada que vaig anar a un cinema va ser per veure, precisament, la part anterior. I si en la darrera entrega hi va haver queixes pel fet d'haver creat una peli a partir d'elements icònics de les pelis anteriors, a Rogue One ens hem endut una grata sorpresa. O més d'una... I tot plegat sense perdre l'essència de la saga més famosa del cinema.

- Beta test (IMDB). I si la vida real fos l'escenari d'un vídeojoc, i les persones reals en fossin personatges? I si el joc fos de violència gratuïta? Doncs en aquesta peli veiem com un xip converteix a una persona en el personatge d'una partida que s'està jugant en una altra banda. Un argument que no és nou, però que aporta alguns elements de paradoxa prou interessants. Ah, i molta violència. Violència gratuïta.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT