Pel·lícules vistes: febrer 2017

Aquest mes de febrer he vist 6 pelis. No són les xifres que feia anys enrere, però vist amb perspectiva, no està gens malament... A més, la selecció d'aquest mes té una nota mitjana alta. N'estic molt satisfet. Aquí van:

- Arrival (IMDB). Fantàstica peli d'extraterrestres. Ben plantejada i amb intenció de presentar escenaris realistes (tan realistes com podem arribar a imaginar d'una trobada d'aquest tipus). O dit d'altra manera, molt distant dels Independence Day i similars. I no és que no m'agradin les pelis de llum, foc i destrucció... però és que quan et trobes ciència-ficció amb plantejaments interessants, pot arribar a ser molt excitant. En fi, que la recomano!

- Doctor Strange (IMDB). Va, que feia dies que no veia súper-herois, i aquesta em va captivar quan en vaig veure el tràiler. I no només perquè hi aparegui el gran Benedict Cumberbatch (que darrerament sembla darrere de totes les pelis que es fan), sinó perquè aquest súper-heroi és diferent... I bé, totes les pelis de súper-herois volen fugir dels clitxés i ser diferents, però en aquest cas s'aconsegueix bastant. I amb bons efectes especials.

- El hombre de las mil caras (IMDB). En ple procés de clavegueres de l'estat -espanyol- em va semblar una peli ideal. S'explica una versió, més creible o no, del procés de fuga de Luís Roldan i tota la pasta. I sí, Espanya és el país de Mortadelo i Filemó. Podria ser perfectament una producció catalana amb ganes de ridiculitzar Espanya, però ni això ens fa falta ja...

- Passengers (IMDB). La vaig mirar amb poques espectatives, i potser aquest va ser el motiu pel qual em vaig trobar amb un plantejament una mica més profund del que imaginava. Hi ha molta sacarina de Hollywood, però té detalls bastant interessants, partint de la gran pregunta... i tu, què haguessis fet en el lloc del protagonista?

- Relatos salvajes (IMDB). No sabia què mirar i em vaig trobar amb això. Miro quina nota té a IMDB i em trobo amb un 8... així que cap a dins. És un recull d'històries curtes argentines, amb el seu humor i aquestes coses, però que es deixa veure bastant bé. De fet, té un aire surrealista, que en algun moment em va recordar a El perquè de tot plegat, d'en Quim Monzó.

- Swiss Army Man (IMDB). Crec que va guanyar el Festival de Sitges de l'any passat. Se n'ha parlat bastant, i hi surt el prota -ja crescudet- de Harry Potter. Són prou ingredients com per veure-la, tot i que el plantejament em feia por que fos una mica agafat en pinces... però si la peli ha aconseguit aquest grau de mediatisme és que alguna cosa tindrà. I pse, prou bé. Potser té moments que es fan una mica llargs, i altres moments sobradament surrealistes... però bé.

Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT