Pel·lícules vistes: abril 2016

Aquí va el repàs de pelis del mes d'abril. Sembla que, poc a poc, anem guanyant una mica de ritme...

- Hausu (IMDB). Pel·lícula japonesa del 77, o sigui que jo encara no havia ni nascut. Són 6 amigues que viatgen a casa de la tieta d'una d'elles. Allà els hi passaran tot de situacions fantàstiques i bizarre, amb uns efectes especials basats en l'LSD...

- Insiden Man (IMDB). Segona vegada que la veia, i potser perquè ja sabia de què anava em va semblar una mica més fluixa, que no per això dolenta. Bàsicament és un atractament. Un d'aquests atracaments de pel·lícula, amb una policia que acorrala l'edifici, i uns sagrestadors que mantenen els clients com a hostatges, i que demanen unes pizzes mentre negocien una sortida raonada. A partir d'aquí la història difereix de les històries convencionals.

- Pandemic (IMDB). Holocaust mundial -un altre- causat per un virus -un altre- que converteix als humans en zombies -no us ho esperàveu, oi? La història és sobre una mare que vol anar a trobar la seva filla, atrapada a la ciutat. La resta, una mica, ja us la podeu imaginar.

- Anomalisa (IMDB). El cinema d'animació digital està aconseguint resultats extraordinaris. Aquí podem veure un format que difereix absolutament dels que ens té acostumats els Toy Story i similars. Però no només pel dibuix i l'animació, que cerquen un realisme amb matisos, sinó per la història, totalment humana i profunda. El resum seria el d'un conferenciant que arriba a una ciutat per fer una conferència, i s'allotja en un hotel.

- The 5th wave (IMDB). Arriben els extraterrestres a la Terra, i ja sabeu que quan això passa al cinema, els extraterrestres no solen venir com a amics precisament. Així doncs, comença la destrucció de la humanitat. I el què més greu em sap de la peli és que l'inici és prometedor. Fins a cert punt, el plantejament i els successos són versemblants. Però a mida que avança, es converteix en una absurda i incoherent història d'amor adolescent. Una pena...

- CSA The confederated states of Amèrica (IMDB). I si el sud hagués guanyat el nord en la Guerra de Secessió americana? Aquest és el punt de partida distòpic d'aquesta pel·lícula, que ens mostra un present on l'Amèrica més rància controla un país, on l'esclavatge continua sent legal. Suvitzat a còpia de propaganda televisiva, però legal i real. Tot plegat podria ser un film per mostrar els pitjors escenaris d'una victòria de Donald Trumt, però la peli és del 2004... Suposo que deurien ser uns visionaris!

- Er ist wieder da (IMDB). Any 1945. Adolf Hitler està passant els seus últims moments en el búnquer de Berlin fins que decideix posar fi a la seva vida. El que passa però, és que just en aquell moment fa un salt en el temps i apareix en l'Alemanya actual. Un cop és conscient del que ha succeït, decidirà continuar amb la seva lluita. El film recorda una mica de lluny a Borat o Bruno, amb un Adolf Hitler passejant-se pels carrers del Berlin actual, però amb un rerefons més profund que els films de Sacha Baron Cohen.

- El incidente (IMDB). Us imagineu que baixeu una escala, planta 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... i quan hauríeu d'arribar a la planta baixa, torneu a aparèixer a la planta 9, en un bucle infinit del que no en pots escapar. Doncs aquest és el punt de partida d'aquest film intrigant.

- The witch (IMDB). La societat de primers del segle XVII creada pels immigrants que van colonitzar Amèrica devia ser tremendament hostil. Sobretot amb un enorme continent misteriós per descobrir, i uns principis religiosos molt severs. D'aquesta manera, amb una por i un misteri que sura en l'aire transcorre la història d'aquesta família puritana que ha hagut d'exiliar-se al mig del bosc. I tot va passant sense seguir els cànons habituals de les pel·lícules de por que Hollywood genera com a xurros.

- London has fallen (IMDB). El Primer Ministre del Regne Unit mor, i els principals líders mundials es reuneixen per assistir al seu funeral. El que ve a continuació és un festival de llum, foc i destrucció sense límit, on -oh, sorpresa- el president americà aconseguirà sobreviure de manera heroica. El millor de tot és que tot i pintar els bons i els dolents a l'estil clàssic, a mi se'm van generar uns quants dubtes sobre el funcionament de la justícia mundial.

- Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles (IMDB). Tothom coneix les Tortugues Ninja, oi? Els dibuixos animats, la peli aquella on acabava al crit de 'de puta madre' i un munt de marxandatge per tot arreu. Però en quin moment se li va acudir a algú de crear a unes tortugues mutants ninjes? Doncs per fi vaig sortir de dubtes!

- Red road (IMDB). Després de veure The Witch, vaig veure que l'actriu que feia de mare de la família havia fet una altre peli, i que a IMDB li donaven un 6,9. Així que vaig decidir baixar-me-la a veure què tal... i la veritat és que ha estat la decepció del mes. Lenta, avorrida i poc sorprenent història d'una vigilant de seguretat que a través d'una càmera descobreix a una persona que, en principi, hauria d'estar entre reixes.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT