Pel·lícules vistes: febrer 2016

I febrer ja ha passat. Aquest any però, amb un dia més. Visca! A mi, tot plegat, m'ha donat per a 9 pelis... Fem el què podem, que la paternitat no sol lligar molt bé amb la capacitat per veure pelis a tota hora. Bé, ni pelis, ni sopars, ni concerts, ni moltes altres coses. Sort que a canvi tinc un fill que és una canya... :)

- Another world (IMDB). No, no té absolutament res a veure amb el famós videojoc que a la meitat dels anys 90 va revolucionar de manera important la indústria del videojoc, i que acabaria donant pas a l'obra mestra Flashback. Res d'això. Tan sols un futur apocalíptic ple de zombis i alguns supervivents que desenvolupen un guió pobre, acompanyat per uns recursos de producció encara pitjors...

- Le tout noveau testament (IMDB). Resulta que Déu nostre senyor és belga. Sí, belga. I viu en una casa amb la seva dona i la seva filla de 10 anys, des de que el seu altre fill, Jesús, va marxar de casa ara fa temps. Uns 2.000 anys concretament. I què fa Déu? Doncs maltractar la humanitat des de l'ordinador de casa seva (de pantalla CRT) amb estúpides i absurdes lleis. I riu cínicament. Fins que la seva filla, cansada, li agafa l'ordinador d'amagat i envia un missatge a totes les persones de la terra anunciant-los la data de la seva mort. I aquí comença tot!

- Ocho apellidos vascos (IMDB). La feien a la tele, i no se com, vaig acabar veient-la. Total, crec que la vaig veure l'any passat. I haig de dir que almenys no és una pel·lícula pretenciosa, que tira d'un humor carregat de clitxés, però com una comèdia lleugera. Altre tema és la desmesurada dimensió que va generar el seu dia, i la seqüela (que encara no he vist) feta en clau catalana.

- Absolutely anything (IMDB). L'argument? Simple... Uns extraterrestres atorguen el poder de conseguir qualsevol desig a un ésser humà triat de manera aleatòria. Però absolutament qualsevol cosa que li vingui en gust. Si hi afegim que l'ésser triat és encarnat per l'actor Simon Pegg, llavors te'n pots esperar una comèdia prou divertida. I no és una de les seves millors obres, ni té massa profunditat, però passa més que bé.

- Hyena road (IMDB). Peli de guerra. D'americans a l'Afganistan. En una missió topen amb un ancià que sembla màgic... jo em començo a muntar la meva pròpia peli pensant que m'havia trobat amb una joia de peli. I no. És una peli més, amb molts trets i morts per la mare pàtria. No n'aprenc mai!

- Atari game over (IMDB). Coneixeu Atari? Clar, tothom coneix Atari i els seus videojocs pixelats. Eren un trunyo, però en aquell llavors, a finals dels 70 i primers dels 80, eren mel. Una bogeria de llum, colors i música (pip pip pip) a l'abast dels nens més rics i afortunats. Fins que l'empresa va fer fallida. Llavors, un bon dia, tal i com diu la llegenda, van agafar milions de jocs d'ET (un dels seus fracassos més sonats) i els van enterrar d'amagat en un desert de Mèxic. Doncs bé, amb l'excusa de retrobar aquests antics videjocs enterrats, se'ns narra la història d'aquesta empresa. A mi em va agradar. Clar que jo sóc un nostàlgic de la retro-informàtica...

- The hateful eight (IMDB). Tarantino en essència, i 3 hores de peli amb pocs actors i un únic espai. I passen taaantes coses, i els diàlegs són tan bons. Es palpa la tensió a cada escena. Em va recordar l'estil de Reservoir Dogs, que encara avui és una de les meves pelis preferides, però en aquest cas, enlloc de gangsters de corbata estreta, tot passa en un context del vell far-west. Que molt bé, vaja.

- Room (IMDB). Una mare i el seu fill de 5 anys viuen tancats en una habitació. És una pel·lícula que ens vol vendre alguna metàfora sobre la vida? No pas. Es tracta de la història d'una adolescent segrestada per un psicòpata que la té tancada, i que se la folla cada nit. El nen no coneix més món que aquesta habitació.

- Suburra (IMDB). De pelis de mafiosos n'he vistes un fotimé. Però que no siguin americanes, ja seria un altre tema... Aquesta és una peli de mafiosos italiana, i que aconsegueix un desenvolupament de la trama més que atractiu, amb uns personatges dotats d'una personalitat molt caracteritzada. Va ser una descoberta inesperada, que em va alegrar una tarda.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT