Mapes catalans d'abans i d'ara

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) és un dels departaments de la Generalitat més hàbils a l'hora d'implementar eines a partir de Google Maps. De totes elles, em va sorprendre fa uns mesos un prototip de Google Maps a 3 bandes, on en una sola pàgina et mostrava la mateixa vista aèrea en una visió del 1945, una altra del 1955, i una altra de vigent. I el millor és que es pot observar des de qualsevol racó de Catalunya.

Ara han fet un pas més, i han creat un únic visor de Google Maps, però amb tota una zona ombrejada on s'observa la part seleccionada a l'any 1945 o el 1955 (segons s'esculli), inserida dins d'un mapa actual. D'aquesta manera el contrast és encara més bèstia. Realment t'hi pots passar estona mirant i remirant l'evolució d'alguns llocs...

Però si voleu anar encara més enllà, llavors us recomano que feu servir aquesta aplicació que ha desenvolupat l'Ajuntament de Barcelona, on se sobreposa un mapa detallat de la ciutat emmurallada de 1860 sobre un mapa actual. Amb una distància de més de 150 anys, la cosa es veu molt diferent de com és ara. Brutal!

P.S.: Hi afegeixo -a darrera hora- aquest mapa interactiu, que et permet conèixer l'antiguitat de toootes les finques de Barcelona.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT