Moviment Nacional d'Alliberament Televisiu

L'independentisme és un procés polític, però que té com a punt d'origen la independència de les persones a nivell individual. Per un o molts motius, es comença desconnectant mentalment de la política existent i es passa a crear una realitat política nova, que al final, si la majoria de la gent segueix la mateixa tendència, s'acabarà convertint en un moviment social que desembocarà en un procés polític. En Víctor Alexandre ho explicava molt bé al llibre 'Jo no sóc espanyol', de manera que no invento res, sinó que només ho constato.

La societat catalana ja fa anys que va entrar en fase de desconnexió, i en els darrers anys no ha fet més que augmentar. Cada vegada són més els catalans que no se senten espanyols i que, per tant, estan mirant d'empènyer a la classe política per acabar de fer el pas per crear una realitat política catalana. Tot i així, el grau d'influència que patim per part d'Espanya és enorme, i la seva força d'atracció pot ser tan gran, que sovint costa molt separar-se'n, inclús quan es vol fer a plena consciència.

Una de les vies d'influència més gran que tenim són els mitjans de comunicació. Actualment comptem amb una bona amplitud de mitjans de paper, digitals i emissores de ràdio catalans, però quan mirem la televisió, el liderat de TV3 esdevé una mena d'oasis envoltat d'una enorme quantitat de cadenes espanyoles. En origen, en llengua i en substrat. Per aquest motiu, ja fa temps que vaig decidir independitzar-me. Vaig agafar el comandament, i del número 1 al 10 només hi vaig posar cadenes catalanes. En el meu cas -per si pot servir d'exemple gràfic- al canal 1 hi tinc TV3, al 2 hi tinc el Canal 33, al 3 hi tinc el 324, al 4 hi tinc El Punt Avui TV, al 5 hi tinc Td8, al 6 hi tinc BTV, al 7 hi tinc Vallès Oriental Televisió, al 8 hi tinc Vallès Visió, al 9 hi tinc Esport3 i al 10 hi tinc RAC105.

A partir del 10 hi tinc les cadenes espanyoles. Ho faig així perquè em resulta fàcil de recordar on és cadascuna. Al canal 11 hi ha TV1, al 12 hi ha La2, al 13 hi ha Antena3, al 14 hi ha Cuatro, al 15 hi ha Telecinco, al 16 hi ha La Sexta... i a partir d'aquí hi poso la resta de cadenes espanyoles com Discovery Max, Paramount Channel, etc. En tot cas, el primer rang de canals, els que tenen l'accés més directe des del comandament a distància, estan reservats als canals catalans. I així, quan faig zapping, abans no arribo a les cadenes espanyoles, he passat per un bon espectre de cadenes catalanes. De fet, la majoria de vegades ni tan sols hi arribo a les cadenes espanyoles... i creieu-me que es nota!

Però divendres vam tenir una bona notícia. El canal balear IB3 Global es podria tornar a veure des del Principat. Tenint en compte que cada vegada sembla més propera la reactivació de Canal9, i juntament amb la bona feina de La Xarxa, estic pensant d'ampliar el rang de cadenes catalanes i passar passar les cadenes espanyols deu números més enllà. Que ara comencin a partir del número 21, enlloc del número 11. Cada vegada una mica més lluny. Cada vegada més desconnectats d'Espanya.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT