Pel·lícules vistes: gener 2016

Doncs ja ha passat un any des de que vaig decidir començar a apuntar les pelis que anava veient, i fer-ne un apunt cada mes. Passats aquests 365 dies, m'adono de que ha estat un exercici interessant, que m'ajuda a poder mirar enrere i fixar-me amb molta major claredat què m'empasso pels ulls a nivell cinematogràfic. Menjo molta ciència-ficció, i cinema que em provi de sorprendre... tot i que no puc evitar empassar-me molts dels blockbusters que van apareixent. Suposo que de tot viu l'home!

En fi, us passo el primer llistat mensual d'aquest any. No comencem ni molt forts, ni molt fluixos. Correcte!

- Bridge of spies (IMDB). Tom Hanks, Steven Spielberg, guerra freda i l'Alemanya soviètica. Un còctel d'ingredients que no podia deixar passar. El resultat, una història ben traçada, sense sorpreses estidents, però que passa molt bé. I no és precisament curta, que dura quasi 2 hores i mitja...

- Star Wars: Episode VII. The Force Awakens (IMDB). D'acord, ja ho se... La franquícia està cremada, que la compra per part de Disney no ha fet més que empitjorar-ho. Però com coi no haig d'anar a veure una 7a part, quan ja m'he empassat les 6 anteriors... no una, sinó diverses vegades. Star Wars ja forma part de la nostra vida. I francament, malgrat que n'he escoltat crítiques molt dures, jo crec que després de la darrera trilogia que ens vam haver de menjar amb patates, el resultat d'aquesta nova entrega, malgrat els clitxés i les situacions previsibles, és prou correcte. Just el que anàvem a veure, no?

- The unbelievers (IMDB). Pel·lícula documental que recull la gira de bolos que els científics Richard Dawkins i Lawrence Krauss fan arreu del planeta explicant i exposant el model científic, i confrontant-lo al model religiós. El seu ateïsme està tan justificat, i disposa d'una massa tan fidel de seguidors, que en certs moments confonen i semblen una religió en si mateixa. En tot cas, com que comparteixo el discurs, i sóc fan de Dawkins des de que vaig llegir 'El gen egoista' quan tenia 20 anys, només puc dir que ha estat divertit i interessant. Lloat sigui l'ateïsme!

- Spectre (IMDB). Una nova entrega del James Bond d'en Daniel Craig. Continuo pensant que fa més pinta de terrorista dels països de l'est, que no pas la icona del servei secret al servei de la Reina. En tot cas hi ha llum, foc i destrucció... que ja és el que anàvem a veure. I dones guapes, clar! A més, en aquesta nova entrega, ens trobem amb un James Bond profund i reflexiu. Els temps estan canviant, també en el món de l'espionatge.

- Exam (IMDB). Aquesta és una peli successora del gènere Cube. Això vol dir que una sèrie de persones diferents, amb personalitats diferents i amb visions sobre la vida diferents, es troben tancats en un espai del qual n'han de sortir, i per fer-ho han de trobar la fórmula precisa. El rerefons és un examen per accedir a un lloc de feina, i les situacions seran diverses. Mentrestant, el cronòmetre va contant enrere...

- Solace (IMDB). Assassinats sense resoldre i sense cap nexe en comú. Què pot fer la policia si no convidar a un vident (Anthony Hopkins) per mirar d'esbrinar el perquè de tot plegat. I si resulta que l'assassí tampoc compleix els canons habituals? Doncs aquí ho teniu!

- Mr Holmes (IMDB). De versions de Sherlock Holmes n'hem vist de tota mena... clàssics, moderns, karatekes o doctors House. En aquesta versió es presenta un Holmes vell, que viu retirat de la vida social en una casa al camp, però que malgrat la seva avançada edat no pot evitar de continuar fent el que sempre ha fet. Sempre i quan la vellesa li permeti.

- Irrational man (IMDB). És la darrera peli d'en Woody Allen, i va d'un jove professor de filosofia en una fase completament nihilista de la seva vida. Per tal de sortir de la monotonia racional de la vida li caldrà fer un acte d'allò més irracional. I ho fa. I s'allibera. Però...

- Ten billion (IMDB). De tant en tant apareix el típic documental de caire pedagògic que vol advertir sobre els mals del nostre temps. En aquest cas, un dels responsables de Microsoft es posa el barret de Malthus per advertir-nos que d'aquí pocs anys serem 10.000 milions d'habitants al planeta Terra, i que això ens suposarà un problema a l'hora de mantenir el ritme de vida que portem. No és un tema nou, però l'esforç de la producció fa que sigui agradable de veure, que ja és molt.

- The family man (IMDB). Era la segona vegada que veia aquesta pel·lícula, i val a dir que en tenia un record relativament bo de la primera vegada. Ara em va semblar molt més superficial que el primer cop. En tot cas es tracta d'un conte de Nadal en tota regla. Amb cotxes cars, executius de Wall Street i un present que mai va ser.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT