Pel·lícules vistes: desembre 2015

I aquí van les darreres 14 pel·lícules de l'any, que sumades a les que he anat veient al llarg d'aquest 2015 sumen un total de 128. Això és una mica més de 10 pelis al mes. La veritat és que mai m'havia parat a pensar ni analitzar quantes pelis veia en un mateix any, ni quins són els gèneres que aconseguien captar més la meva atenció. Per això, al gener d'aquest any vaig proposar-me d'anar fent un seguiment mensual, que he anat volcant en aquest blog, i la veritat és que l'experiència d'anar prenent-ne nota, i després fer-ne un mini-resum, m'ha agradat. Així doncs, espero poder repetir -o continuar, vaja- amb aquest seguiment. Aquí teniu les pelis d'aquest desembre. Que tingueu molt bona entrada d'any! :)

- Oceans twelve (IMDB). Al juliol vaig reveure Ocean's Eleven, i se'm va presentar l'ocasió de veure'n la segona part, que ja havia vist al seu dia. És una peli fàcil de veure, amb tots els elements que la fan una peli fàcil i rodona. Hi ha els -pressumptament- bons, o si més no, els guais. Llavors hi ha el gran dolent. I tot acaba com ha d'acabar, és a dir, bé. És fantàstic, que diria en Punset...

- Ant-man (IMDB). Després de tantes pelis de súper herois ens arriba un heroi que és capaç de convertir-se en una formiga. No amb la mateixa forma, però sí amb la mateixa mida i força. I a priori sembla una mica forçat, però el resultat és més bo del que a priori aparenta. Entretinguda.

- Slumdog millionaire (IMDB). La tenia pendent des de que al seu dia va ser el film revelació a l'entrega dels Òscars. L'argument és el d'un nano indi que participa al programa televisiu de 'Quiere ser millonario?', i que contra tot pronòstic, acaba guanyant i emportant-se el gran premi. Sé que és un gran spoiler, però és que la base de la peli no és aquest, sinó com acaba passant que un nen pobre i marginat aconsegueixi aquesta fita. La peli està bé, però penso que potser no es mereix el reconeixement que va tenir.

- Black mass (IMDB). En Johnny Deep fortament caracteritzat per fer el paper d'un gran mafiós americà. La història està basada en el personatge real, però potser de tant real la peli s'acaba fent una mica lenta, llarga i feixuga. Això no li treu alguns moments i algunes escenes brillants.

- The kids are all right (IMDB). No se perquè el meu 'jo' del passat va decidir baixar-se aquesta peli. Normalment em refio molt del meu 'jo', però a vegades em fa males passades, i en aquest cas va ser així. Una comèdia sobre uns nanos adoptats per una parella de lesbianes que volen saber qui és el seu pare (que va fer la donació d'esperma). En fi, una comèdia facilona que no em va tirar massa...

- The quiet earth (IMDB). Un matí et despertes i notes que passa alguna cosa estranya. De cop, t'adones de que estàs sol al món. No saps què ha passat, però la humanitat ha desaparegut per complet. I què fas? Doncs primer et quedes sorprès i impactat, però després proves de divertir-te. Clar que fer-ho sol és estrany... i solitari. Llavors passen coses que no explico, però que fan d'aquest film una proposta interessant. Per tenir 30 anys, és una peli que ha envellit més que bé.

- The gift (IMDB). Un cop adult, i amb la vida encarrilada i exitosa decideixes tornar al poble on vas créixer. Allà et trobes un vell conegut que poc a poc va entrant en la teva vida. I la teva parella ja veu que alguna cosa falla en aquesta antiga amistat, tot i que poc a poc s'anirà mostrant la realitat. Intriga amb moments interessants.

- Bølgen (IMDB). Les pelis de catàstrofes naturals sempre estan de moda. Els desastres cinematogràfics van molt lligats a les peculiaritats del país que sol fer la peli. HI ha qui viu en una zona de terratrèmols, o en una zona de tornados, o tenen un volcà... Llavors hi ha els noruecs, que no tenen res de tot això, però tenen fiords. Per tant, tema resolt. Han fet una peli on un tros de muntanya cau en un fiord i provoca un fort tsunami que pot devorar el poblet turístic de la badia. Però allà també hi ha científics preparats. Una peli familiar, però molt en clau país nòrdic...

- The Martian (IMDB). Ja estem acostumats a veure al cinema com algú ha de salvar en Matt Damon. Aquesta vegada és més difícil encara, perquè el pobre home s'ha quedat completament tirat a Mart. I Mart està molt lluny, i evidentment, no hi ha ningú a prop. I clar, tot plegat és un problema dels grossos. Però Hollywood és una indústria amb grans idees per resoldre els problemes més grans de la humanitat, de manera que cap problema, pim pam, fan i desfan, i -SPOILER- el salven. Evidentment no és gens fàcil, costa molt i tots patim una barbaritat. També haig de ser just i dir que m'ho vaig passar francament bé veient aquesta peli.

- Bone tomahawk (IMDB). No se com va anar, ni per quin motiu vaig decidir baixar-me aquest western. De fet, no en sabia res de res, i no tenia cap motiu ni cap comentari que m'anticipés què tal podria estar la peli. I va passar allò que tant m'agrada, que de cop em vaig trobar mirant una peli de la que no en sabia res, ni de què anava, ni quins actors hi sortien... res de res. I vaig tenir l'agradable sorpresa de trobar-me un film inesperat i sorprenent. Un western que poc tenia a veure amb els d'en John Wayne o Clint Eastwood. I molta sang també...

- Pawn sacrifice (IMDB). Les pelis basades en competicions esportives són un sub-gènere en si mateixes. Són pelis fàcils, on hi ha molt esforç i sacrifici, però que al final es veuen recompensats amb una gran victòria. Tenim els Karate Kid, o qualsevol altre esport majoritari com el futbol, bàsquet, hoquei, etc. Llavors hi ha qui pensa que els escacs també es mereixen la seva pròpia versió, i a partir de la vida de l'estrambòtic campió mundial Bobby Fisher fan una peli que preten transmetre els mateixos sentiments i emocions. Certament, la fórmula no funciona de la mateixa manera, ni de lluny. Però si us agraden els escacs (com és el meu cas) la peli es pot deixar veure.

- The walk (IMDB). Un funambolista francès decideix que ha de posar un cable entre les dues torres bessones i anar d'una a l'altra sense xarxa ni cap altre sistema de seguretat. El més fascinant de tot és que la història és real, tot i que a mi, em va emocionar la capacitat d'enredar a un nombrós grup de gent per perdre un munt d'hores de la seva vida i posar en risc els seus càrrecs i les seves feines al servei d'una empresa tan surrealista com aquesta. Al final, l'argument no deixa de ser una excusa per fer un gran homenatge a les dues grans torres caigudes l'11 de setembre de 2001.

- Gone girl (IMDB). Sabeu el meme aquell que apareix la cara de la nòvia psicòtica? Doncs aquesta peli es basa amb una parella, on ella és una mica així. I quan dic una mica, vull dir molt. La història té tombs interessants, i el joc amb els mèdia em va semblar molt bo i realista. No us deixarà indiferent.

- The lobster (IMDB). He tancat l'any amb aquesta peli, que és una distopia, on les persones sense parella queden recloses en un centre d'internament. Si passats 45 dies no són capaços de trobar una nova parella són convertits -literalment- en animals. Això sí... ells poden triar quin animal volen ser. La peli té uns tints surrealistes de primer nivell, i molt ben executats. A moments em va recordar Borgman, és a dir, prepareu-vos per veure coses estranyes, però que succeixen amb tota normalitat.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT