Pel·lícules vistes: octubre 2015

El dia 8 d'aquest mes d'octubre he estat pare d'una criatura fantàstica que es diu Aniol. Pensava que si el mes de setembre havia estat el mes just de l'any, amb només 3 pelis vistes, aquest mes d'octubre seria encara pitjor... però contra tot pronòstic, ha acabat sent un mes bastant prolífic. I és que el fet d'haver d'estar tot el dia amb l'Aniol entre els braços ha fet que no pugui fer moltes coses, però en canvi, m'ha permès passar llargues estones al sofà, que he aprofitat per veure bastant de cinema. Així doncs, la collita ha estat més que notable. Aquí va:

- Le Capital (IMDB). Era la segona vegada que veia aquesta pel·lícula francesa, i em va semblar tan bona i interessant com la primera vegada. L'apologia que fa al món del capital, els seus vicis i les seves trames m'agrada com es plantegen i com es resolen. Potser no és una peli que passi a la història, però té moments molt bons.

- Inside Out (IMDB). Aquí va la peli d'animació del mes. Concretament amb un dels hits de l'any, que ens explica què passa pel cap de les persones, i més concretament d'una nena que canvia de casa, passant del camp a la ciutat. Està ben plantejada i té moments divertits. La peli ha sortit tan rodona que em fa pensar que aviat en veurem una segona part. Temps al temps!

- The guest (IMDB). Seguint les recomanacions d'en Iosodéu, després de veure Borgman i Visitor Q, calia veure aquesta peli per seguir la sèrie de films on un desconegut es col·loca al mig del dia a dia d'una família, fins que poc a poc tot va sortint de mare. En aquest cas, la peli és un crescendo, que aconsegueix posar neguitós i tot. El final és fins i tot prou sorprenent.

- Ich seh, Ich seh (IMDB). Una peli alemanya sobre dos germans bessons i la seva mare. En tota la peli quasi no hi apareix ningú més, i quasi totes les escenes passen en una bonica casa de disseny al mig del camp i als seus voltants. Si us agraden les pelis d'intriga i tensió, aquesta ho aconsegueix de manera brillant, amb escenes llargues i lentes, però molt carregades. Aconsegueix posar neguitós, cosa que m'agrada...

- Maggie (IMDB). Una peli de zombies amb l'Arnold Terminator de protagonista? Doncs pel meu gust, l'invent surt una mica xurro. La peli intenta donar una vessant humana al fenòmen zombie, que en molts moments em va fer recordar la mini-sèrie britànica 'In the flesh'. No em va convèncer.

- Act of valor (IMDB). Basada -pressumptament- en fets reals. Un equip d'operacions especials, i tots els clitxés del gènere concentrats en hora i mitja. Hi ha atacs sorpresa, trets, actes heroics, etc. Dolenta? No. Bona? Tampoc.

- Advantageos (IMDB). Ciència ficció d'origen asiàtic. Se'm va fer molt lenta, i la vaig veure en dos dies, perquè el primer dia m'adormia (i el nen plorava). Em va semblar una mica desordenada, malgrat els dilemes morals que planteja una societat futurista, on a partir de certa edat, la gent deixa de ser valuosa. I llavors passen coses.

- Pixels (IMDB). No se perquè la vaig voler veure. Potser perquè en el fons em deixo enganyar quan veig segons quina iconografia... i veure un Pacman gegant passejant pels carrers de Nova York, mentre uns Mini Cooper intentaven perseguir-lo i destruir-lo, exercint de fantasmes, em va donar una mica de morbo. Al final és una peli amb una base absolutament ilògica, però que es manté fidel a aquesta absurditat, amb una dosi d'humor correcta.

- Come and see (IMDB). Què passava durant la 2a Guerra Mundial a Bielorrússia? Doncs això és que explica aquesta peli dels anys 80, de la manera més crua i explícita. I és que els nazis no només van lluitar a França i a Stalingrado. S'agraeix que el cinema bèlic també reculli històries d'altres regions que van ser àmpliament devastades, com és aquest cas.

- Retroactive (IMDB). Què passaria si després d'una sèrie d'esdeveniments catastròfics poguéssim viatjar una hora al passat? Doncs que potser podríem mirar d'arreglar-los. I si després d'haver-ho intentat tornéssim altra vegada una hora enrere? Doncs que miraríem d'arreglar-ho encara millor. I després? Doncs després, tot es va complicant una mica més... La peli em va recordar una mica 'Los crono-crímenes', i m'agrada quan es poden fer pelis de viatges en el temps sense grans Delorean, ni robots assessins, perquè permeten jugar molt més amb les causes i efectes.

-The overnight (IMDB). Una parella queda per sopar amb una parella que tot just acaba de conèixer, i la nit va augmentant el ritme, i les relacions entre els 4 protagonistes es va tensionant i unint i distanciant i... més coses. No hi ha monstres ni viatges en el temps. És 'tan sols' el relat d'una nit i les relacions humanes que se'n generen. Tot i així, hi ha moments que aconsegueix crear un bon nivell de tensió. Em va sorprendre en positiu (els primers minuts pensava que seria un bunyol, i no va ser el cas).

- The Zohar secret (IMDB). Gran descoberta del mes. No em sonava de res, i de cop em trobo amb una peli de 2 hores que comença amb un paio que es desperta, sense saber qui és ni què hi fa allà. És a Jerusalem, i és l'època dels romans. Quan es mor, es desperta en un altre lloc, i en un altre moment de la història. I així, va fent salts una vegada i una altra. Em va recordar una mica a 'Mr Nobody', que també em va fascinar aquesta capacitat de metamorfosi i de sorpresa constant, sense saber del cert cap on estava anant tot plegat.

- Circle (IMDB). De cop et despertes i et trobes en una sala fosca. Al teu voltant, i en forma de cercle, hi ha unes 50 persones, cadascuna en el seu lloc exacte. Si et mous, et mors. Si toques un company, et mors. Si no fas res, cada dos minuts es mor algú de manera aleatòria. Què fas? Doncs aquest és el plantejament inicial, que molt de refiló busca certa similitud amb 'Cube'. No està, ni de conya, a la mateixa lliga... però bé, a mi, aquestes pelis de plantejaments estranys m'agraden força, o sigui que correcte.

- Happy accidents (IMDB). Noia coneix noi, s'anamoren i van a viure junts. Però al cap de poc, la noia comença a adonar-se de que hi ha alguna cosa molt estranya i molt profunda en el noi. La seva història és fascinant. Està boig o diu la veritat? Una mica a l'estil 'K-pax', però en versió romàntica. Com he comentat abans -no explicito per no fer un gran spoiler- aquests plantejaments m'agraden molt. Interessant!

- Zombies party (IMDB). Era la 3a o 4a vegada que la veia, i em va agradar tant com la resta de vegades. I és que els holocausts zombies es poden plantejar de moltes maneres. Aquests anglesos s'ho van agafar per la vessant més irònica i sarcàstica, enmig de la working class i de pintes de cervesa al pub del barri. No cal dir que la vaig veure a la nit de Tots Sants, i per tant, va servir per tancar el mes d'octubre! ;)
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT