Pel·lícules vistes: maig 2015

Aquest mes de maig he tingut un repunt a l'hora de veure pel·lícules, essent el mes més prolífic des de gener. En total una dotzena... són aquestes:

- Chronicle (IMDB). Uns joves adolescents que adquiereixen súper-poders, i aprenen a fer-ne ús, al mateix temps que aprenen a fer ús dels altres poders més naturals, com ara tenir pél al pit o polucions nocturnes. Té moments interessants, sobretot en la part de l'evolució i la sorpresa dels avenços.

- Kingsman. The secret service (IMDB). Peli d'espies extremadament britànica, però amb una estètica i una elasticitat, que si bé ens resulta familiar, sorpren de veure-ho en un film d'aquest estil, i portat amb tanta elegància. M'ensumo que en veurem seqüeles...

- Midnight in París (IMDB). La tenia pendent feia molt de temps, i la idea dels viatges en el temps em va fascinar. Senzills i naturals, on la màgia no radica en el com, sinó en el què el protagonista es trobarà. A vegades no cal anar al Far-west per crear fàbules divertides i entretingudes.

- Parallels (IMDB). Apuntava maneres, però era el què era... el pilot d'una sèrie que mai es va arribar a emetre, convertit en un llargmetratge. Malgrat que té idees de fons que apuntes maneres, no encaixa per enlloc. I malgrat aquests funaments, entenc perquè no van realitzar la sèrie. Quina pena, perquè la mateixa idea, una mica més ben gestionada i no tan simplona, hagués pogut donar molt de joc.

- Escobar: Paradise lost (IMDB). La vida, o fragment d'aquesta, del narcotraficant més conegut de la història. Diuen que en el seu moment més àlgid tenia una fortuna que es trobava dins del Top 10 mundial, i tot gràcies a les nàpies d'adolescents i iuppies americans. M'imaginava més sang i fetge, i no és que no n'hi hagi, però me n'imaginava més. Correcteta, però estic segur que hagués pogut donar per molt més...

- Diplomatie (IMDB). Finals de la segona Guerra Mundial. Toca retirada per l'exèrcit nazi, i una de les darreres ordres és destruïr París. El pla ja està a punt, i només cal executar-lo. Aquí comença un gran diàleg, que posa en evidència que la pel·lícula té un origen teatral. Evidentment, tots coneixem el final, de manera que d'alguna manera o altra ja sabem com acabarà la pel·lícula. Les actuacions són notables.

- Project Almanac (IMDB). Una altra de d'adolescents que viatgen en el temps. Fantàstica l'aproximació, el descobriment, l'aprenentatge i l'evolució. A partir d'aquí és una peli més d'adolescents i de novios i nòvies. Tan bé que anava la cosa...

- The jacket (IMDB). Aquí també hi ha viatges en el temps, o alguna cosa així. O potser res de res. Però si sobrevius a la guerra d'Irak amb una bala al crani i et tanquen en un manicomi on es dediquen a experimentar amb tu, qualsevol cosa és possible. I al principi vaig pensar que es quedaria amb la part sàdica, però haig de dir que l'evolució va aconseguir sorprendre'm positivament.

- Kill Bill. Vol 1 (IMDB). Era la segona, o potser tercera vegada que la veia. No hi ha molt a dir... Mots a dojo, amb aquell estil Tarantino que fa que cada víctima sigui tota una obra de teatre per si sola, amb la seva pròpia coreografia. És aquesta manera de matar tan explícita que fa d'aquesta peli, i de la majoria de les de Tarantino, que la violència es converteixi en art. I l'Uma, com sempre, excel·lent!

- La isla mínima (IMDB). Una peli policiaca espanyola bona? Doncs per sorpresa meva, així va ser. En molts moments recorda a 'True detective', amb una fotografia espectacular. També està molt aconseguida l'ambientació de l'any 1980. I la trama, que evoluciona de manera correcte, a punts aconseguix sorprendre gratament. Del final, bé... potser queden algunes coses mig obertes, però suposo que forma part del propi joc del film. I els actors, sensacionals. En fi, una gran sorpresa!

- Infini (IMDB). Uf, no la mireu... quina peli més avorrida i depriment. Són aquestes pelis de l'espai i viatges interestelars, on el pressupost és tan pobre, que tot passa en interiors propis d'una nau industrial. Ni un exterior forçat. Patètic. I la trama, tan justíssima, que quan ja no s'aguanta per enlloc, encara llavors passen coses que la fan caure encara més a baix. De debò, recomeneu aquest peli només a gent que odieu. Feu-me cas!

- Kraftidioten (IMDB). Un thriller noruec? Perquè no... Després de la sorpresa que el mes passat va ser l'holandesa 'Borgman' vaig voler continuar provant amb cinema nòrdic. No se on vaig llegir una ressenya que la recomanava, i m'hi vaig llançar. Comença normaleta, però aconsegueix agafar ritme i tenir detalls i cops d'efecte molt atractius i interessants. I el final, doncs molt bé... Si teniu una mica de paciència i  soporteu alguna escena lenta amb molta neu de fons, us agradarà!
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT