Dissabte fem festa. Que 16 anys no es fan cada dia...

Setze anys ja. I que ràpid que ha anat tot des de que un grup d'amics vam començar a penjar notícies a finals del mileni passat en un web d'estructura artesana per mirar d'informar i parlar sobre el catalanisme, la independència, i aquelles coses que trobàvem a faltar als mitjans 'de sempre'. No vam pretendre crear un diari digital, sinó que senzillament, un dia ens vam adonar de que -una mica sense voler- ja l'havíem fet. I és així que vam començar a adonar-nos del poder que tenia Internet. Poder per canviar-ho tot. I si no, pensem quantes coses han canviat, i de quina manera, en només 16 anys. I el què queda...

Racó Català és un projecte extremadament singular, únic a la xarxa catalana pel seu format, i amb una audiència més que notable. Amb una comunitat de més de 20.000 usuaris, qui tothom coneix ja com a raconaires. I ells -vosaltres- són -sou- la base de tot. Per això el nostre eslògan és 'llegeix, pensa i opina', perquè és d'això que es tracta, d'interactuar i participar. És la grandesa d'Internet.

Però ja fa anys que vam pensar que no n'hi havia prou amb teixir relacions digitals. És per aquest motiu que, una vegada a l'any, aprofitant l'excusa de l'aniversari del web, ens agrada fer una mica de festa. Precisament perquè els usuaris deixin l'ordinador una estona i vinguin a passar una nit divertida amb els altres raconaires. I que tothom es pugui conèixer en persona i posar cara. Perquè en acabat, la feina de debò es fa amb gent de debò i real. Per tant, millor que ens coneguem tots una mica.

Enguany, la casualitat ha volgut fer caure la festa en un 25 d'abril, com si aquestes tormentes que venen del sud volguessin deixar escoltar-se fins a Barcelona. Així que, aprofitant la Diada valenciana que ha de canviar-ho tot, hem intentat oferir una proposta amb tota l'essència del sud.

La jornada l'encetarà l'escriptora i raconaire Lucrècia de Borja amb la presentació del seu llibre 'Les dones no som (tan) complicades' a les 7 de la tarda al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), on es faran totes les activitats. El volum explica, a través de 69 escrits, les grans veritats de la dona moderna amb un humor mordaç i sense pèls a la llengua.

Més tard, a les 8, el pilotari Ricard Sentandreu presentarà el web PilotaVeu, el portal que, des del passat mes d'octubre, dóna veu a tot allò que envolta l'esport de la pilota valenciana. Després de la presentació, el mateix Sentandreu serà l'encarregat de fer el taller i la mostra pràctica de pilota valenciana al carrer.

I a les 10 del vespre, després que tothom hagi sopat, serà el torn dels grups valencians Frida i VaDeBo, que posaran punt i final a la vetllada amb les seves actuacions musicals amb ritmes de música combativa.

No cal dir que tots els actes del 16è aniversari seran d'accés lliure i gratuït. Podeu trobar tots els detalls dels actes al web de l'aniversari i a l'esdeveniment de Facebook. Us hi esperem!


P.S.: Aprofito per presentar-vos aquesta pàgina on es fa un recull amb tots els dissenys pels quals ha passat Racó Català al llarg d'aquests 16 anys. A veure qui n'ha fet servir més... ;)
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT