La Festa de les Lletres Catalanes d'Òmnium celebra 25 anys

El passat divendres, 28 de novembre, es va dur a terme la 25a. Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental. Com ja és costum, la vetllada es va celebrar a l’Hotel Ciutat de Granollers i van assistir-hi cent vuitanta persones, entre les quals diverses personalitats del món de la cultura i la política. Joaquim Ferrer, Josep Mayoral, Quim Torra, Yvonne Griley i Joan Pujolar en són una mostra.

A l’acte també hi van assistir la família Saperas, Estabanell Energia, Elèctrica Canet, la família Camp, la família Casanovas i representants del Consell Comarcal del Vallès Oriental com a patrocinadors, i Candela Figueras i Xavier Pérez Esquerdo, presentadors del programa La Segona Hora de RAC1, com a conductors de la gala.En aquesta edició els guanyadors van ser els següents:

• 25è. Premi de Novel·la Josep Saperas: Josep Massanés i Nogués (Maó), per El nom del mal

• 25è. Premi de Poesia Estabanell Energia: Núria Pujolàs i Puigdomènech (Cardedeu), per Partida de mots

• 3r. Premi Eugeni Xammar: revista Vallesos (Vallès)

• 14è. Premi Jaume Camp de Sociolingüística: Vanessa Bretxa i Riera (Barcelona), per Els canvis en les tries lingüístiques i culturals dels preadolescents mataronins en la transició educativa

• 4t. Premi Ramon Casanovas: a Joves de Mallorca per la Llengua.

El Premi Treballs de Recerca va quedar desert.

A banda d’aquests premis també es va fer un reconeixement als finalistes del Premi Sambori Òmnium 2014, als quals se’ls va lliurar un llibre amb les obres publicades.

La nota musical va anar a càrrec de la coral Amics de la Unió.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT