Presentació del llibre Sobirania.cat a Granollers

Aquest dijous he ajudat a presentar el llibre Sobirania.cat del periodista -i bon amic- Saül Gordillo. Ho hem fet a l'Anònims, i ens ha acompanyat a la taula el també periodista David Bassa.

El llibre és un relat a través dels 10 darrers anys, i de la revolta política catalana a Internet. La història comença el març del 2004, amb els atemptats de l'11-M a Madrid i la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero, que va arribar a La Moncloa amb la promesa d'acceptar la reforma estatutària del Parlament de Catalunya. L'autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials, que han esdevingut una eina clau en la organització política de col·lectius i forces sobiranistes i independentistes. El relat arriba fina la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, passant per les històriques manifestacions de la Diada de 2012 i la Via Catalana de 2013.

A Sobirania.cat fa un homenatge a més de 200 protagonistes de la Internet catalana, amb un capítol enciclopèdic que aplega activistes, tecnòlegs i personalitats destacades. Al llibre hi apareixen més de 1.000 referències a persones que han participat, cadascú en la seva mesura, en l'articulació d'un espai virtual propi, diferenciat, sobre el qual ha crescut socialment i políticament el discurs independentista.

Us en recomano la lectura, no només perquè penso que és un punt de vista escencial per entendre perquè Catalunya es troba política i socialment ara mateix... sinó perquè -diguem-ho tot- jo també trec el cap en algun que altre racó, i evidentment, sempre fa il·lusió!
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT