Creant una empresa d'èxit. Primeres impressions

Aquests dies he tingut ocasió de llegir el llibre 'Creant una empresa d'èxit' de l'economista barceloní Oriol López. Com sempre que llegeixo el llibre d'algú que conec, com és el cas, solo fer-ho amb una atenció especial, doncs em fa la sensació de que les paraules ja no són neutres, sinó que porten la seva veu. Així doncs vaig començar a passar pàgines...

En un primer moment em va semblar un llibre extraordinàriament senzill i de lectura fàcil. Si bé no és un llibre que en cap moment faci la sensació de que ha de ser un d'aquests best-sellers pretensiosos que de tant en tant treu algun economista reconegut i que ho replanteja tot des de zero amb nous enfocaments i punts de vista, a vegades més encertats que d'altres, també és ben cert que pensava que 'Creant una empresa d'èxit' em fotria una mica més de canya. I no ho fa pas. Talment com si pretengués ensenyar a caminar a algú que fa molts anys que camina. Però després, poc a poc, t'adones que el llibre t'està ensenyant a caminar, perquè acte seguit et començarà a anar més de pressa. I així, sense estridències, aviat ens trobem que enlloc de caminar, ja estem corrent. Ben jugat!

Muntar una empresa no és una cosa nova. Fa dècades, segles, que se'n fan. I per ser sincers, no existeix cap fórmula màgica per tal d'assegurar que una empresa tindrà èxit. El que sí que hi ha, i aquest llibre ho explica més que bé, és una metodologia i una sèrie d'elements a tenir en compte per, si més no, no fracassar en l'intent. Són consells i recursos que, molta gent potser ja té clars, però que aquí es mostren ordenats d'una manera lògica i coherent, donant sentit al seu conjunt. Després, com amb tot a la vida, hi ha les idees i l'estratègia. Però aquests són els ingredients que ha de posar cadascú en la seva fórmula d'èxit per tal de donar-hi el seu toc especial.
Categories:
Participo en aquests projectes:
TirabolCatosferaRacó CatalàViasonaBlog.catLa MiraXadicatotSumaSocial.catJornal.catReeixidaFundació .CAT